2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MDF Bajnai programjára kíváncsi

Az MDF azt kéri Bajnai Gordontól, hogy ismertesse programját - közölte Dávid Ibolya pártelnök hétfőn.
2009. március 30. hétfő 12:52 - HírExtra
Az MDF elnöke szerint pártja továbbra is az előre hozott választásokban látja a nemzet jövőjét, de tudomásul veszik, hogy ehelyett más közjogi utat választottak a kormánypártok, vagyis Magyarországnak új miniszterelnöke lesz.

Az elmúlt hetek "kutyakomédiába illő eseményei" mellett láthattuk, hogy egyvalaki már készült a szerepére: Bajnai Gordon, aki vasárnap az MSZP-hez és az SZDSZ-hez is kész programmal állított be - írta közleményében Dávid Ibolya.

Szerinte ezért az MDF azt kéri a "mára legesélyesebb jelölttől", Bajnai Gordontól, hogy ismertesse a nemzettel programját, amelyet tegnap az MSZP-vel és az SZDSZ-szel már megvitatott.

Az MDF szerint Bajnai Gordonnak ki kell állnia a nemzet elé, és el kell mondania a válságkezelő lépéseket, valamint azt is, hogy kik azok a miniszterek, akik a programért garanciát vállalnak.

Az MDF emellett arra kéri Magyarország leendő miniszterelnökét, hogy térjen ki a 2002-es 100 napos program következményeire is, mert ezzel példát mutathat MSZP, az SZDSZ és a Fidesz számára, akik a program elfogadásával részt vettek az ország tönkretételében.

Az MDF szerint ez a három párt az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy hatalomban tartsa Gyurcsány Ferencet, s ezért most sokat tehetnek azért, hogy önkritikusan és felelősen viselkedve visszavonják azon intézkedéseiket, amelyek túllépték az ország tehervállalásának lehetőségeit, súlyos károkat okozva ezzel a nemzetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását