2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: vállalhatatlan!

A Fidesz szerint szakmailag vállalhatatlan, politikailag pedig értelmetlen az ingatlanadó - Cser-Palkovics András.
2009. június 28. vasárnap 18:05 - HírExtra
A párt helyettes szóvivője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi közlésüket, amely szerint ha a Fidesz ismét kormányra kerül, eltörlik ezt az új adót, bármilyen formában is vezeti be a jelenlegi kormány.


Az ellenzéki politikus közölte, "totálisan értelmetlennek" tartják az ingatlanadó hétfőre tervezett parlamenti végszavazását, ezért arra szólítják fel a szocialistákat, hogy az említett szavazásra ne kerüljön sor.

Emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök saját kormányát öt éve az adócsökkentés kormányának nevezte, ehhez képest a szocialisták azóta az ingatlanadóval együtt már több mint egy tucat adónemet vezettek be. Az EU tagországai közül már így is Magyarországon van a második legnagyobb adóterhelés - hangsúlyozta.
A helyettes szóvivő szerint mára az MSZP-kormány, illetve a rossz kormányzás szimbólumává vált az ingatlanadó. Mint mondta, ez az adó azért rossz az embereknek, mert sok esetben a család egyetlen tulajdona a lakás, amelyért egy életen keresztül dolgoztak, amelyet adózott jövedelemből vásároltak vagy építettek, és amely egyébként általában nagy összegű hitellel terhelt.

A Fidesz szerint az adó bevezetése rossz a gazdaságnak is, mert tovább súlyosbítja az építőipar válságát, és ezzel újabb munkahelyek megszűnését idézheti elő.

Közölte, attól is tartanak, hogy a mostani kormány a jelenleg 30 milliós ingatlanhatárra tervezett adót később 3 millióra csökkenti, majd még később már az összes ingatlanra is kiterjeszti.

Arra az újságírói felvetésre, ha az ingatlanadó Magyarország IMF-fel szembeni vállalásának a része, nem tart-e attól, hogy a Fidesz keze is meg lesz kötve, Cser-Palkovics András azt mondta: nem fogja befolyásolja őket ez a kérdés. Emlékeztetett arra, hogy még a nemzetközi szerződés megkötése előtt egyértelművé tették, hogy az ingatlanadót nem fogadják el, és azt el is fogják törölni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását