2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: jó lesz ez a törvény!

Az MSZP a köztársasági elnök észrevételeit érdemben megvizsgálta, és a visszaküldött törvénytervezetet kiegészíti azoknak a fontos intézkedéseknek a felsorolásával, amelyek a gyes idejének lerövidítésével együtt eredményesen végrehajthatóvá teszik a törvényt.
2009. június 27. szombat 17:18 - HírExtra
A KDNP és a Fidesz szerint választhatónak kell lennie annak, hogy az édesanya a gyereke hároméves kora előtt visszamegy-e dolgozni vagy otthon marad vele - mondta Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő. A szocialista párt a gyes és a gyed módosítása során nemhogy az ellenzéki képviselők véleményét, de még a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a köztársasági elnöknek a véleményét sem vette figyelembe - jelentette ki. Úgy fogalmazott: a szocialista párt "komolytalan" módosító indítványt nyújtott be a gyesről és a gyedről rendelkező törvényhez. Soltész hozzátette: a kormány többek között nem tudja azt, hogy az országban túlzsúfoltak a bölcsődei férőhelyek, és azt sem tudja, hány férőhelyre lesz szükség akkor, ha az elfogadott törvény alapján az anyák az eddigi három év helyett két évig kapnák a gyest. A kormány azt sem tudja megmondani, hogy hova fognak elhelyezkedni azok az anyák, akiket két év után visszakényszerítenek a munkába - jelentette ki.

Vidorné Szabó Györgyi reagálásában úgy vélte, hogy az ellenzéki pártszövetség a gyermekvállalás kérdését jobb esetben pusztán pénzkérdéssé redukálja, rosszabb esetben a nők önrendelkezési jogával nem törődik.

A parlament ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának elnöke úgy véli, a tervezett intézkedésekkel az édesanyák számára a valódi választás lehetőségét teremtik meg. "Az az anyuka, aki munkahely, illetve a gyermeke napközbeni ellátása hiányában nem tud munkát vállalni, három év eltelte után sem fog tudni visszamenni dolgozni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy "a Fidesz-KDNP nem tudja", hogy ma már nem csak a bölcsőde az egyetlen gyermekellátó intézmény, többféle nappali gondozóhely is működik az országban, amelyek egyben munkahelyet is teremtenek, és meggyőződésének adott hangot, hogy ha végigviszik ezeket a családpolitikai változtatásokat, azok jótékonyan hatnak majd a gyermeklétszám növekedésére is.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényről hétfőn szavaz az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. június 28. 07:06
tünjetek már el senki nem kért fel benneteket nem tudtok semmit a vidékről az emberekről -nincs munka nem értittek meg ...hiába dülöngélnek itt a közhasznu munkások hot részegen ez nem lenditi meg a gazdaságot csak pénz kidobás és ezek az emberek se lesznek a munka hősei hol a munka morál bujkálnak itt jobbra balra mert nem tudnak nekik munkát adni egész nap isznak ...az anyák hova menjenek dolgozni beteg a gyerek holnap nem kell jönni
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását