2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jackóra emlékeznek a magyar rajongók ma este

Ha csak a zenéjét hallgatjuk és a klipjeit nézzük, és minden mást lehántunk róla, azt kell mondani, hogy Michael Jackson zseniális fickó volt - mondta B. Tóth László rádiós műsorvezető, DJ, aki a 80-as években, az énekes fénykorában minden új dalát lejátszotta a Petőfi Rádió Poptarisznya című műsorában.
2009. június 26. péntek 17:22 - HírExtra
"Jacksont talán táncfigura-kombinációja tette leginkább egyedivé a popszakmában. Hozzá kell tennem azonban, hogy sokak szerint Jackson nagy mestere, James Brown mozgáskultúráját, koreográfiáit fejlesztette tovább" - emelte ki B. Tóth László.

Szerinte azért válhatott belőle a pop abszolút királya, mert remek mozgásához és hangjához kiváló zenék, elképesztően profi videóklipek és Quincy Jones produceri zsenialitása társult. B. Tóth László hangsúlyozta: a rendkívül tehetséges ember mögé egy egész iparág sorakozott fel.

A műsorvezető szerint Jackson problémái, arcműtétei, az őt ért gyermekmolesztálási ügyek mind-mind arra vezethetőek vissza, hogy nem volt igazi gyerekkora, hiszen a Jackson 5 tagjaként testvéreivel fellépve már a 60-as évek második felében, nyolcévesen sztárt csinált belőle apja.

"A gyermekekkel való tisztázatlan kapcsolata, rejtélyes birtoka, a Neverland, saját állatkertje azt jelentették számára, hogy valamit visszamenőleg akart pótolni az életében" - fogalmazott B. Tóth László.

Úgy vélte, ha meg is valósult volna a júliusra Londonba tervezett nagy koncertje, Jacko már nem lett volna képes visszatérni a popbiznisz élvonalába, ehhez ugyanis megfelelő fizikai és szellemi kondícióban kellett volna lennie, valamint szükség lett volna egy sikeres új albumra is, de ezek közül egyik sem volt meg.

Michael Jackson 1996 szeptemberében Budapesten a Népstadionban is fellépett, a History című gyűjteményes albumának világkörüli turnéján, óriási sikerrel. A lemezhez kapcsolódva két évvel korábban, 1994-ban a Hősök terén forgatta rövidfilmjét. Mint B. Tóth László elmondta, ő a 80-as évek közepén látta Jackót a bécsi Práterben és szerencsés helyzetben volt, mert a jegyével a színpad mögé is bemehetett. "Akkor már oxigénsátrat használt a koncertjeihez, és bár Jackóval személyesen nem találkozhattam, a sátrat magam is láttam" - mondta.

A rádiós kitért arra, hogy Michael Jacksonnak a mai napig nagy rajongótábora van Magyarországon. Felidézte, hogy többször volt a Petőfi Csarnokban a Michael Jackson klubban (ez jelenleg is működik), ahol láthatta, milyen ováció kísérte a klipjeit, a Thrillert, a Billie Jean-t és a többit.

Mint mondta, annak idején a Petőfi Rádióban a Poptarisznya műsorvezető-szerkesztőjeként Jacko valamennyi új dalát rengetegszer lejátszotta, és ezek a rádió slágerlistáján szinte állandó jelleggel szerepeltek.

"A magyarországi szakma nem egységesen ítélte meg Jacksont, nyilván elsősorban a magánéletéhez kapcsolódó botrányos ügyek miatt. Ezekkel azonban az igazi rajongó nem foglalkozik" - jelentette ki B. Tóth László az MTI-nek.

Az elhunyt énekesre emlékezve mindkét hazai zenetévé megváltoztatta mai műsorrendjét. A Red Lemon ügynökség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a VIVA és az Music Television pénteken egész nap Michael Jackson-klipeket sugároz. A VIVA TV emellett hazai zenészek - többek között Gáspár Laci, Molnár Ferenc Caramel, L.L. Junior, Tóth Gabi, az Anti Fitness Club, Dér Heni és Erdélyi Zsolt Superman - segítségével emlékezik Jackóra.

A velvet portál információi szerint a magyar rajongók este nyolckor a budapesti Kempinski szálló előtt gyűlnek össze, ahol Michael Jackson utolsó budapesti látogatásakor megszállt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását