2024. április 29. - Péter

Cseh László és Kis Gergő országos csúcsa

Cseh László 100 m pillangón, Kis Gergő pedig 400 m gyorson országos csúccsal győzött a 111. magyar bajnokság második napján, Egerben.
2009. június 26. péntek 20:46 - HírExtra
A tavaly, Pekingben háromszoros ötkarikás ezüstérmes Cseh az ötödik elsőségét gyűjtötte be azzal, hogy első lett 100 m pillangón. A gép ugyan először csak a hatodik helyre sorolta, de gyorsan javított. Ideje, 52.49 mp.

"Kicsit ideges lettem, amikor győztesként célba csaptam, a táblán viszont csak hatodik voltam... Erre azért oda szoktam figyelni, mindig tudom, hányadik vagyok. Az időmmel többé-kevésbé elégedett vagyok, lehetett volna jobb is, de még nagyon bennem volt a tegnapi nap" - értékelt Cseh, aki később, 200 m háton kikapott klubtársától, Bernek Pétertől, majd a 4x200-as gyorsváltóban - Bernek, Kovács Norbert és Kozma Dominik társaságában - ismét győzött a Kőbánya SC színeiben. Mérlege így két nap után: 6 arany és 1 ezüst.

A 400 m gyorson Kis a Csehtől kapott Arena X-Glide dresszben javított saját, korábbi rekordján úgy, hogy elsősorban a táv első fele sikerült neki igazán jól. Az új csúcs: 3:46.38 perc.

Férfi 100 m mellen négyen szinte egyszerre értek célba. Bodor Richárd nyúlt be legjobban, öt századdal előzte meg a 200-on 2004-ben olimpiai ezüstérmes Gyurta Dánielt. A dobogó harmadik fokáért Molnár Ákos és Financsek Gábor vívott nagy csatát, négy századdal Molnár bizonyult jobbnak.

A nőknél Verrasztó Evelyn 100 m gyorson és 100 m háton is elsőnek ért célba, ezzel már a negyedik bajnoki címét szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását