2024. május 22. - Júlia, Rita

Menetelnek a magyar versenyzők

Ungvári Miklós (66 kg) és Csernoviczki Éva (48) is bejutott az elődöntőbe, Karakas Hedvig (57) pedig a bronzéremért csatázhat pénteken, a Tbilisziben zajló cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.
2009. április 24. péntek 12:53 - HírExtra
Az MTK-Erzsébetvárost erősítő, kétszeres vb-bronzérmes Ungvári első meccsén 2:19 perc alatt "végzett" a bolgár Martin Ivanovval, majd a szerb Mijos Mijalkovic ellen 3:45-nél lendült ipponra a bíró karja. Harmadikként a lett Deniss Kozlovsnak majdnem sikerült kihúznia a rendes mérkőzésidőt, ám a 2002-ben Európa-bajnok magyar 3 mp-cel a vége előtt ugyancsak ipponnal vetett véget a küzdelemnek - az európai szövetség honlapja szerint. Ungvárira a négy között Alim Gadanov vár, akivel bőven van elszámolnivalója, ugyanis az orosz legyőzte őt tavaly, a pekingi olimpián.

Csernoviczki súlycsoportjában csak 15-en indultak, így a tatabányaiak Eb-harmadikjának erőnyerőként egyetlen - a német Michaela Baschin elleni, jukóval aratott - siker elég volt az elődöntőhöz. Ott azonban nem kisebb dzsúdóssal találkozik, mint a román Alina Alexandra Dumitru, aki olimpiai aranya mellett ötször állhatott már az Eb-dobogó tetejére.

A pénteki versenynap további két magyarja közül az 57 kg-os Karakas Hedvig ipponnal verte a török Canan Hastant, majd az észt Julia Bezkót is, ám ezután alulmaradt a görög Iulietta Bukuvalával szemben. A miskolciak reménysége a vigaszágon felülkerekedett a német Viola Wa:chteren, így a továbbiakban a bronzéremért csatázik az olimpiai és vb-második holland Deborah Gravenstijnnel.

Nem sikerült az Eb a 60 kg-os Burján László számára: az UTE versenyzője első meccsén kikapott az olasz Elio Verdétől, így helyezetlenül zárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását