2024. május 5. - Györgyi

Csak ősszel döntenek a mentelni jogok felfüggesztéséről?

Várhatóan már csak ősszel foglalkozhat az Országgyűlés mentelmi bizottsága és a parlament Dávid Ibolya és Herényi Károly független országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével - tudta meg az MTI.
2009. június 25. csütörtök 13:52 - HírExtra
A MTI értesülése szerint a legfőbb ügyész a mentelmi jogok felfüggesztését azzal az indokkal kérte, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly, az MDF politikusa megalapozottan gyanúsítható kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével az adatgyűjtési üggyel összefüggésben.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülése után kérdésre válaszolva megerősítette, hogy szerdán megkapta a legfőbb ügyész levelét, de annak részletes tartalmáról nem akart nyilatkozni az újságíróknak.

A mentelmi bizottság elnökét az MTI nem tudta elérni, a titkárságon pedig nem nyilatkoztak arról, hogy mikorra hívják össze a testület ülését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását