2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Önkormányzati biztos a kórház élén

Önkormányzati biztost nevez ki október elsejével a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház élére a fenntartó városi önkormányzat.
2009. szeptember 18. péntek 20:59 - HírExtra
A polgármester a döntést azzal indokolta, hogy az egészségügyi intézmény ki nem fizetett, lejárt számláinak összege elérte a 92,4 millió forintot, százmillió forint fölött pedig már egyébként is törvény kötelezné erre a lépésre a képviselő-testületet.

Kató Gábor önkormányzati biztos 2001 és 2002 között már vezette a sátoraljaújhelyi kórházat, jelenlegi megbízatása egyelőre három hónapra szól - ismertette a polgármester.

Szamosvölgyi Péter hangsúlyozta: korábban még voltak átcsoportosítható pénzek, források, megtakarítások az intézmény működésében, gazdálkodásában, erre viszont mára már nem lát lehetőséget. A biztosi feladatért járó pénz kifizetését az önkormányzat átvállalta a kórháztól.

Mint hozzátette, nem várnak csodát az önkormányzati biztostól, de azt nem szeretnék, hogy a szemükre vessék: saját maguk nem találtak megoldást.

Antal Gabriella, a kórház igazgatója szerint csak úgy tudnának takarékoskodni, ha a sebészetben vagy az ellátás más területein alkalmazható eszközökből a kevésbé jó minőségűt rendelnék meg ezután. Emellett a létszámleépítés lehetőségét vagy a munkaidő-csökkentéseket említette.

Az utóbbi lépés azonban kétségessé tenné az úgynevezett minimumfeltételek teljesítését, a kórháznak jelenleg ugyanis 540 dolgozója van. Tavaly az intézmény mintegy 2,4 milliárd forintból gazdálkodhatott, az idén év elején még havi 180 millió forintot kaptak, ami a finanszírozás változása óta 145 millióra apadt. Ez a pénz csak a bérekre, valamint a közművek kifizetésére elég. Minden más kiadás a hiányt növeli - fűzte hozzá Antal Gabriella.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását