2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz nem csökkentené az adót?

Az MSZP szerint adóátrendezést tartalmaznak azok törvényjavaslatok, amelyekről az Országgyűlés hétfőn szavaz - mondta csütörtökön Göndör István, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.
2009. június 25. csütörtök 17:07 - HírExtra
Az MSZP soha nem rejtette véka alá, hogy adóátrendezés lesz, nő a terhe a tehetősebbeknek és azoknak, akik a rendszerváltás nyertesei - közölte a kormánypárti képviselő Répássy Róbert (Fidesz) sajtótájékoztatójára reagálva.

Göndör István hozzátette: havi több ezer forinttal csökken a bérből és fizetésből élők adója, úgy, hogy közben nem nő az államháztartás hiánya. Ez a felelős politikusi magatartás - vélekedett.

A kormánypárti politikus szerint a Fidesznek nyilatkoznia kellene, mit jelent "az eredeti állapot visszaállítása". Esetleg azt, hogy visszaveszi a bérből élőktől azt a havi több ezer forintot, amit a törvénymódosítás nekik ad, és esetleg újra többletjárulékkal terheli meg a vállalkozókat, a munkáltatókat? - firtatta.

Göndör István azt mondta, a fideszes képviselőknek vagy szemüveget kellene cserélniük, vagy végig kellene olvasniuk a törvényjavaslatokat, akkor talán észrevennék a személyi jövedelemadó és a járulékok csökkentését.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy házbizottság ülésén kiderült, a szocialisták "ajándéka" a vakációra készülő ország számára a brutális megszorítás, a brutális adóemelés és a gyermekvállalási kedvet tovább romboló intézkedések. A Fidesz nem ért egyet ezekkel az intézkedésekkel: kormányra kerülésük esetén megváltoztatják ezeket, és visszaállítják az eredeti állapotot - mondta Répássy Róbert.

Jövő hétfői, nyári utolsó ülésén szavaz az Országgyűlés a vagyonadóról szóló előterjesztésről, a jövő évi adótörvényekről és a gyermektámogatási rendszer változtatásairól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását