2024. május 8. - Mihály

Kemény a polgármester, nem mond le

Nem kíván lemondani Vác szocialista polgármestere az önkormányzat Összefogás Jobboldali Frakciójának felszólítására, mert keddi közlése szerint az önkormányzati törvény előírása szerint járt el.
2009. június 23. kedd 15:21 - HírExtra
Bóth János szocialista polgármester egy korábbi MTI-hírre reagálva elmondta: azért indítottak fegyelmi eljárást ellene, illetve szólították fel lemondásra, mert több, a jobboldali képviselők által benyújtott sürgősségi indítványt nem tűzött napirendre.

Ezt azért kellett visszautasítania - állítja -, mert ezen javaslatok átszabnák az összes bizottság személyi összetételét, a hivatal struktúráját, méghozzá szakmai vizsgálat, gazdasági elemzés és politikai egyeztetés nélkül. Emiatt pedig ellehetetlenülne az önkormányzati működés és többletkiadás keletkezne. Márpedig ilyen javaslatot felelős polgármester nem bocsáthat szavazásra - tette hozzá.

A javaslat benyújtói a gazdálkodás javítására hivatkozva álltak elő a sürgősségi indítvánnyal. Ám ez a felvetés eleve nem megalapozott, hiszen Vác város pénzügyi helyzete a gazdasági válság ellenére jelenleg is jobb, mint tavaly ilyenkor volt - mondta Bóth János. Hozzátette: "nyitott vagyok minden új javaslatra, ám az öncélú, hatalmi törekvéseket szolgáló kezdeményezésnek nem vagyok híve."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását