2024. május 17. - Paszkál

Bármit megtehetnek?! Őrizetbe vették Iránban a Newsweek tudósítóját

Őrizetbe vettek az iráni hatóságok vasárnap egy kanadai állampolgárságú újságírót, aki a Newsweek című amerikai hetilapot tudósította a közép-keleti országból - közölte az újság.
2009. június 22. hétfő 06:45 - HírExtra
A New York-i székhelyű lap közleménye szerint Maziar Baharit vádemelés nélkül állították elő, s a szerkesztőség elfogása óta nem tud a sorsáról. A Newsweek élesen elítélte, indokolatlannak nevezte Bahari őrizetbe vételét, és az újságíró haladéktalan szabadon bocsátására szólította fel a teheráni kormányt. Bahari közel egy évtizede él Iránban, s az ottani eseményekről tudósította a hetilapot.

Előzőleg a Farsz iráni hírügynökség arról számolt be, hogy az iráni hatóságok kiutasították a BBC brit tévé és rádió állandó teheráni tudósítóját, mert megítélésük szerint Jon Leyne "támogatta" a Mahmúd Ahmadinezsád elnök újraválasztása ellen tüntető ellenzékieket, álhíreket közölt, s nem tartotta magát a pártatlanság elvéhez. A BBC megerősítette a kiutasítást, de közölte, hogy teheráni irodája tovább működik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását