2024. április 24. - György

Multikulti a Gödörben

Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten az EuroMed Music Festival elnevezésű három napos ingyenes zenei rendezvényt; a Gödör klubban jövő héten péntektől vasárnapig lesznek programok.
2009. június 20. szombat 11:36 - HírExtra

A fesztiválra idén 36 zenész érkezik 12 országból: Tunéziából, Egyiptomból, Izraelből, Görögországból, Törökországból, Spanyolországból, Belgiumból, Finnországból, Svédországból, Franciaországból, Szerbiából és Lengyelországból - tájékoztatta Kátay Zoltán, a program vezetője az MTI-t.
    

A zenészek a fesztivált megelőző öt nap próbáin kilenc új produkciót hoznak létre, ezeket a Gödör klubban mutatják be először. A produkciót ezt követően Belgrádban (június 27-29.) és Katowicében (június 29.-július 1.) láthatja a közönség.
    

A Gödör klubban fellép többek között Khaled Ben Yahya tunéziai lantos, a núbiai ütőhangszeres Mahmoud Fadl és a nyugat-afrikai születésű belga énekes és basszusgitáros, Manou Gallo, aki Zap Mama mellett szerezte meg hírnevét. Az izraeli szaxofonos, Eyal Talmudi a balkán és a zsidó nép zenéjét keveri majd a szerbiai világzenei élet egyik legkiemelkedőbb alakjával, Ljubomir Ninkovic-csal. A magyar dzsessz és világzenei élet előadói között hallható lesz Fekete-Kovács Kornél, Lantos Zoltán, Egri János és Dávid Yengibarjan is.
    

A szervezők a magyar, a lengyel és a szerb közönségnek az európai, az arab és a zsidó zenei hagyományok összefonódását kívánják bemutatni. Az új közös kompozíciók az európai identitás sokszínűségét akarják közvetíteni, a zene közvetítő szerepét a kultúrák közötti kommunikációban.

A program az Európai Unió kulturális keretprogramjának támogatásával jön létre.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását