2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Dávid Ibolya legfontosabb feladata

Értelmes konzervatív összefogásra van szükség a szélsőjobb ellen - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón a párt országos gyűlése után.
2009. június 20. szombat 22:05 - HírExtra
A június 7-i választás bebizonyította, hogy csak a jobboldal mentheti meg az országot a szélsőjobbtól - jelentette ki.

Kiemelte: a Fidesz és az MDF együttműködése elengedhetetlen abban, hogy a következő időszakban a szélsőjobb további erősödését meg tudják akadályozni.
    
Az MDF nem jó szemmel nézte az elmúlt időszakban a szélsőjobb erősödését, amihez mind a Fidesz, mind a szocialista párt, mind pedig az SZDSZ hozzátett - mondta.
    
Makay Zsolt, az országos választmány elnöke a sajtótájékoztatón beszámolt az országos gyűlésen történtekről. Elmondta: a gyűlésen szó volt az európai parlamenti kampány értékeléséről, Bokros Lajos és Habsburg György köszöntötte a küldötteket. 
    
Az elnöki beszámoló után volt a bizalmi szavazás a pártelnökről és az elnökségről - mondta, majd hozzátette: a küldöttek kétharmaddal adtak bizalmat az MDF elnökének és az elnökségnek.
    
Újságírói kérdésre közölte: a 375 küldöttből 274-en jelentek meg az országos gyűlésen, ebből 92 volt a nem és a tartózkodó szavazatok száma. Ez kényelmes, magabiztos többség - tette hozzá.
    
Makay Zsolt elmondta még: Joó Szabolcsot és Herényi Károlyt választották meg a hiányzó két elnökségi helyre. 
    
A választmányi elnök hangsúlyozta azt is: a soron következő parlamenti választásra való felkészülés is napirenden volt az országos gyűlésen. Minden megye értékelte a saját helyzetét - tette hozzá.
    
Szólt arról is, hogy az MDF alapszabályát módosították, és az Ifjúsági Demokrata Fórum kikerült onnan.
    
Mint mondta, a szombat reggeli országos választmányi ülés felhatalmazást adott a párt elnökségének arra: tárgyaljon arról, hogy az MDF képviselője, Bokros Lajos, melyik európai parlamenti frakciójába üljön be.
    
Az országos gyűlésen a küldöttek nyíltan szavaztak, többen a szavazás után távoztak a gyűlés helyszínéről.
    
Porkoláb Mátyás MDF-es politikus, a budapesti választmány volt elnöke az ülésről távozva azt mondta: úgy véli országosan ötvenen lehetnek azok, akik kilépnek az MDF-ből, többek közt ő is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását