2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai: A bankfelügyeletnek védenie kell a lakosságot

A bankfelügyeletnek védenie kell a lakosságot a bankrendszer túlkapásaival vagy felelőtlenségével szemben, és időben kell tudnia jelezni a kockázatokat, mielőtt azokból nagyobb baj lenne - hangsúlyozta Bajnai Gordon miniszterelnök.
2009. június 19. péntek 21:04 - HírExtra
Sajtótájékoztatóján a kormányfő kiemelte: olyan pénzügyi felügyeleti rendszer fog létrejönni Európában, amely az adott országok szintjén is konkrét ajánlásokat fog megfogalmazni, és ha egyes tagországok közt vita van, akkor döntéseket fog hozni.

"Ez nekünk nagyon fontos, mert a magyar bankrendszer eszközeinek 80 százalékát multinacionális európai bankok kontrollálják, irányítják. Ezért a magyar felügyeletnek csak korlátozott hatóköre van ezen bankok irányításában, ellenőrzésében. Ebben szükség van az együttműködésre a többi ország hatóságával. Ennek az esélyei fognak javulni a megállapodással, amit kötöttünk" - fejtette ki Bajnai. Elmondta, hogy a magyar felügyeletnél is le akarják vonni azokat a tanulságokat, amelyek az elmúlt időszak problémáiból fakadnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását