2024. április 26. - Ervin

Az MSZP hibája a szélsőségesek térnyerése?

Az MSZP felelőssége, hogy Magyarországon megnőtt a szélsőséges politikai csoportosulások támogatottsága - közölte Szijjártó Péter.
2009. június 19. péntek 13:52 - HírExtra
Szijjártó Péter szerint a szélsőséges politikai erők megerősödésében a sikertelen és kudarcos kormányzásnak van felelőssége. Magyarországon nem ideológiai, hanem szociális, "elkeseredettségi" alapú támogatottsága van a szélsőségeknek - vélekedett.

Hangsúlyozta, hogy a szélsőséges politikai szervezetek visszaszorításának van egy nagyon jó receptje: a sikeres kormányzás, a szociális válság enyhítése, s Magyarország kilábalása a válságból.

"Az, hogy Török Zsolt és a szocialisták megriadtak, érthető, mert van egy éles verseny - egy MSZP-Jobbik meccs - a második helyért" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve: "az 56 százalékos éllovas mögött a 16 százalékért vetekedni biztosan izgalmas dolog lehet".

Török Zsolt (MSZP) pénteki tájékoztatóján úgy vélekedett, szükség van arra, hogy békejobbot nyújtson egymásnak az MSZP és a Fidesz a szélsőségek térnyerésének megakadályozásában, mert az egységes fellépés visszaszorító erő lenne.

A szocialista politikus felindult hangvételű sajtótájékoztatóján közölte: a parlament és a Sándor-palota felelőssége is, hogy nincsenek olyan törvények, amelyek tiltják mások emlékének meggyalázását. Hangsúlyozta: ez vonatkozik a szocialista pártra is.

Török Zsolt több fideszes politikust is bírált korábbi kijelentései miatt. Ide sorolta például Stumpf István volt kancelláriaminisztert, aki szerint a Jobbik nem szélsőséges párt.

Visszaidézte Pokorni Zoltán szavait is, aki azt mondta: ameddig ő a polgármester, addig megmarad a XII. kerületben álló turulszobor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását