2024. április 20. - Tivadar

Gorbacsov szerelmes dalokat énekelt

Mihail Gorbacsov volt szovjet vezető Andrej Makareviccsel, a Masina Vremenyi (Időgép) nevű, igen népszerű orosz rockegyüttes vezetőjével szerelmes dalokat vett lemezre.
2009. június 17. szerda 06:11 - HírExtra
Gorbacsovról, aki bevezette a Szovjetuniót teljességgel megváltoztató glasznosztyot és a peresztrojkát - a nyíltságot és átalakítást - és később utolsó útjára kísérte a Szovjetuniót, tud énekelni. Ez már korábban kiderült, bár csak szűk körben. Egy jótékonysági vacsorán mintegy 300 vendég előtt elénekelt egy románcot, amivel nagy szenzációt, sőt valóságos sokkot okozott. Egy szem- és fültanú elmondta: Gorbacsov remek, telt és bársonyos énekhanggal bír és tud énekelni.

Mihail Gorbacsovnak már van egy Grammyje: a tekintélyes zenei díjat Prokofjev Péter és a farkas című szimfonikus meséje prózai szövegrészeinek felolvasásáért ítélték oda neki.

A most felvett lemezből egyetlen darab sem kerül kereskedelmi forgalomba, hanem kizárólag jótékony célú adomány fejében kapható. Londonban már gazdára is talált az első példány egy árverés keretében, s a bevételt a Raisza Makszimovna Gorbacsováról elnevezett alapítványnak utalták át, amely rákos gyerekek gyógyítását támogatja és egy erre szakosodott hematológiai kórházat is épített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását