2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elzavarták a Greenpeacet a Kossuth térről

Feloszlatással zárult a Greenpeace szerda délelőtti demonstrációja Budapesten, a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) előtt.
2009. június 17. szerda 16:37 - HírExtra
A rendőrség mintegy két órával a demonstráció megkezdése után - a parlament rendeltetésszerű működésének akadályoztatására hivatkozva - oszlatta fel a környezetvédők akcióját. Az aktivistákat felszólító rendőr egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a képviselők nem tudják minden irányból megközelíteni a hivatalt a bejáratot ugyan szabadon hagyó, de a járdát elfoglaló demonstráció miatt.

A hatóság emberei a szervezet - osztrák, szlovák, lengyel, román és magyar - demonstráló aktivistáit igazoltatták és gépkocsikkal elszállították. A szervezet képviselői a rendőri intézkedés alatt nem tanúsítottak erőszakot, illetve ellenállást.

Délelőtt tizennégy Greenpeace-aktivista vert sátrat a MeH előtt azzal a céllal, hogy kikényszerítse az összesen 28 milliárd forintos szén-dioxid kvóta bevételekből finanszírozott Zöld Beruházási Rendszer elindítását.

Dóci Gabriella, a szervezet szóvivője elmondta: a civil szervezet a kvótakereskedelem körüli "gyanús titkolózásokra" szeretné felhívni a figyelmet, és azt követeli Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy számoljon el a teljes kvótabevétellel, illetve abból haladéktalanul indítsa el az épületek energiahatékonyságát javító Zöld Beruházási Rendszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását