2024. május 14. - Bonifác

Az MSZP még nem értékeli az új szlovákiai magyar pártot

Korai értékelni a szlovákiai Híd párt megalakítását - mondta hétfőn Kozma József, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának szocialista alelnöke az MTI megkeresésére.
2009. június 15. hétfő 22:53 - HírExtra
A Híd pártot a Magyar Koalíció Pártjából (MKP) kilépett parlamenti képviselők alapították. Első hivatalos rendezvényét vasárnap tartotta a szlovákiai Egyházkarcsán (Kostolné Kracany). Bugár Béla, az MKP volt elnöke, az új párt vezéregyénisége beszédében hangsúlyozta: a Híd a magyarokon kívül a szlovákoknak és a többi nemzetiségnek is kezet nyújt; tekintet nélkül a nemzetiségre, mindenki számára nyitott.

Kozma József az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, a helyzet értékeléséhez világossá kell válnia, hogy a felvidéki magyarság számára milyen következményei vannak az új szervezet létrejöttével kialakuló helyzetnek. Majd akkor érdemes erről beszélni, ha az anyaországi politikai erők állásfoglalásukkal segíteni tudnak - tette hozzá.

Korábban Németh Zsolt, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának fideszes elnöke azt mondta az MTI-nek, hogy nincs látható indoka az új szlovákiai magyar párt megalakulásának. A határon túli magyarság akkor lehet sikeres, ha egységes - fűzte hozzá.
Mint rámutatott, egyelőre nem lehet pontosan látni, hogy az új párt megalakulása hogyan befolyásolja majd a szlovákiai magyarság egységes fellépését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását