2024. május 2. - Zsigmond

Durván pusztítanak a bozóttüzek

Los Angeles környékén egy éjszaka alatt a duplájára nőtt a bozóttüzekben kiégett terület, és a tűz 12 ezer ház mellett a térség legfontosabb távközlési központját is fenyegeti - közölték a hatóságok.
2009. augusztus 31. hétfő 21:56 - HírExtra
A vasárnap esti helyzetjelentésben szereplő 17 ezer hektárról mintegy 35 ezer hektárra nőtt az elpusztult terület. A lángokkal 2500 tűzoltó küzd, de a munkájuk eredménye alig mutatkozik: a tűz frontját csak öt százalékon sikerült feltartóztatni, noha szél sem fúj. 6000 ház lakói már megkapták a kiürítési parancsot. Egy tűzoltó elmondta, hogy olyan területen terjednek rohamosan a lángok, ahol 40-100 éve nem volt tűz.

A vész 800 méterre közelítette meg a Mount Wilson tetején lévő távközlési komplexumot, ahonnan a térség legfontosabb televízióinak és sok rádiónak adását továbbítják, de ott van a tűzoltóság, a rendőrség és egyes mobiltelefon társaságok átjátszó állomása is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását