2024. május 2. - Zsigmond

NATO kocsit robbantott a merénylő

Az egyik NATO-támaszpontra üzemanyagot szállító tartálykocsikat robbantott fel egy autós öngyilkos merénylő Afganisztán déli részén; a támadásban nyolc afgán vesztette életét, további 21-en pedig megsebesültek. A Hilmand tartományban péntek este végrehajtott támadásban kiégett hat tartálykocsi, amelyek Geresk város határában parkoltak - mondta a tartomány kormányzójának szóvivője. A teherautók az egyik nagy NATO-bázisnak vitték volna az üzemanyagot.
2009. június 13. szombat 14:13 - HírExtra
Tavaly év végén megszaporodtak az ehhez hasonló támadások az amerikai és a NATO-csapatok utánpótlását Pakisztánból szállító konvojok ellen. A nemzetközi koalíció parancsnokai akkor azt mondták, hogy más irányokból, köztük Oroszországon és a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokon keresztül próbálják meg biztosítani afganisztáni erőik utánpótlását.

A NATO vezette nemzetközi erők (ISAF) egyik szóvivője szombaton azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban alig történtek ilyen támadások, s hozzátette, hogy támaszpontjaik jelentős tartalékokkal rendelkeznek.

Afganisztánban augusztus 21-én elnökválasztásokat tartanak, s a független választási bizottság elnöke, Azizulla Lodin szombaton bejelentette, hogy 41 jelölt indulhat az államfői posztért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását