2024. május 19. - Ivó, Milán

Lemondott az SZDSZ elnöke, mától érvényes

Már most szombattól érvényes Fodor Gábor lemondása az SZDSZ elnöki posztjáról - legalábbis ezt nyilatkozták név nélkül az SZDSZ országos tanácsának (ot) ülésén részt vevő párttagok az MTI-nek. Többen is azt mondták, hogy a pártelnök az egyik hozzászóló pontosító kérdésére válaszolva azt felelte az ülésteremben, hogy szombattól érvényes a lemondása, és júliusban új elnököt kell választani.
2009. június 13. szombat 13:38 - HírExtra
A párt alapszabálya értelmében 30 napon belül kell az új elnököt megválasztani. Az MTI információi szerint több felszólaló is kérte a pártelnököt, hogy ne mondjon le, mert ebben a helyzetben a felelősségvállalást "a rendezett átadás" jelentené.

Fodor Gábor múlt hét vasárnap este az európai parlamenti választások eredményének ismeretében jelentette be, hogy hétfőn felajánlja lemondását a pártelnöki posztról.

Az országos tanácsnak a párt ügyvivő testületének pénteki felkérése alapján most arról kellene döntenie, hogy mikor tartsanak küldöttgyűlést, amelyen megválasztják az új elnököt és az ügyvivő testület tagjait.

Az ügyvivő testület pénteki ülésén a júliusi és a szeptemberi időpontok merültek fel, az utóbbit többen támogatták, de hivatalos döntés nem született.

Gusztos Péter azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ülésen bejelentette, a párton belüli tisztújítás másnapján lemond frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Véleménye szerint ugyanis az országgyűlési képviselőcsoportban is új vezetést kell választani, és az új pártelnöknek lehetőséget kell adni arra, hogy ő jelölhesse ki a frakció új vezetőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását