2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az MSZP retteg a Jobbiktól

Az MSZP szerint egyetlen korrekt mondata lehetett volna Fidesznek: az, hogy megszakít minden kapcsolatot az önkormányzatokban a Jobbikkal.
2009. június 13. szombat 20:01 - HírExtra
Az európai parlamenti választással egy új történet kezdődött, egy szélsőjobboldali párt nagyon komoly kihívást intézett a demokrácia ellen, s erre a kihívásra minden demokratikus erőnek, lehetőségeihez képest, választ kell adnia - közölte a politikus.
Hozzátette: Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének mondanivalója nem volt korszerű, nem volt a kialakult politikai helyzetnek megfelelő.

A szóvivő szerint lehet bármilyen kormányzati intézkedés visszavonását ígérni, de egy becsületes mondatot sem szólni arról, hogy egy Európa- és demokráciaellenes párt "itt van spájzban", több mint hiba. Az, hogy a Fidesz semmit sem szólt erről, előrevetíti, hogy hajlamosak "a bűn" elkövetésére - jegyezte meg Nyakó István.

A szóvivő azt mondta, az MSZP és a Fidesz egymás ellenfelei, a Jobbik viszont a demokrácia ellensége, jó lenne tehát ezt észrevenni.

Azok számára, akik hisznek a parlamenti demokráciában, ma egyetlen kihívás van, ez pedig "a neonáci, nyilas Jobbik" megállítása - fűzte hozzá. A szóvivő szerint szomorú az, hogy erről egy szó sem esett a Fidesz kongresszusán.

A Fidesz XXIII. kongresszusán a pártelnökké újraválasztott Orbán Viktor azt mondta, nincs kiegyezés a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, amely megkezdte saját maga átmentését. A Gyurcsány-Bajnai-korszak már nem a következő választásra koncentrál, hanem arra, hogy mindenhova "beépítse, befészkelje" magát, hogy egyszer visszatérjen - mondta.

A kongresszuson többen is beszéltek a Jobbikról. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy a magyar választók számára nem e pártnak a térnyerése a probléma, hanem a munkahelyek elvesztése. Ha a mostani kormánykoalíció pártjai valóban a Jobbik ellen akarnak küzdeni, akkor írjanak ki azonnal új országgyűlési választást, és akkor a Jobbik rögvest veszít 5-6 százalékot - tette hozzá.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke azt mondta, minél hamarabb véget ér a Gyurcsány-Bajnai-korszak, minél hamarabb véget ér ez a kínosan hosszúra nyúló agónia, annál hamarabb szűnik meg a radikális erőket felhajtó energia is. Szerinte a Jobbik valóságos problémákat vetett fel, ami annyit jelent, hogy nem a Jobbik kérdéseivel, hanem a válaszaival van baj.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szamuráj
2009. június 13. 21:22
Nyakó milyen alapon mer le nyilasozni 500000 jobbikra szavazó polgárt. Mikor néznek már végre tükörbe, vagy félnek hogy szemközt sercinti őket saját képmásuk!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását