2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb vasutassztrájk?

Akár újabb vasutassztrájk is elképzelhető, ha a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Cargo elbocsátásokat érintő munkaügyi vitája nem vezet eredményre - mondta Bárány Balázs, a VDSZSZ Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke.
2009. június 12. péntek 12:57 - HírExtra
Barna István, a VDSZSZ területi ügyvivője Debrecen főterén, mintegy száz demonstráló előtt kifejtette: a munkáltató megszegte a foglalkoztatási garanciát és 50 munkavállaló csoportos leépítését tervezi. Ez ellen a VDSZSZ fel fog lépni - tette hozzá. Szavai szerint a MÁV Cargónál folyamatban lévő csoportos létszámleépítéssel a munkáltató két megállapodást is megszegett: egyrészről nem tartja be a hároméves foglalkoztatási garanciát, másrészről pedig az elbocsátások közben ellentétesen jár el azzal a megállapodással, hogy a VDSZSZ beleszólhasson az elbocsátottak kiválasztásába.

Ez utóbbival kapcsolatban aggasztónak nevezte, hogy az elbocsátások csak VDSZSZ tagokat érintenek. Szerinte ez azért van, mert a szakszervezet az utóbbi időkben támogatta a Liga és a VDSZSZ Szolidaritás sztrájkjait.

A táblákkal, kereplőkkel és szirénákkal a debreceni vasútállomástól a főtéren lévő MÁV székházig felvonuló vasutasok demonstráltak továbbá a könyvelő egységnél dolgozó munkatársaikért is. Szerintük politikai döntés által kívánják megszüntetni a számviteli egységet Debrecenben, majd azt "kormánypárti városokba" - Miskolcra, Szegedre és Budapestre - költöztetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását