2024. június 17. - Laura, Alida

Felmentették a "felfegyverzett" riportert

Bűncselekmény hiányában jogerősen mentette fel a lőszerrel visszaélés vádja alól a Hír TV riporterét a Fővárosi Ítélőtábla szerdán - közölte az MTI-vel Futó Barnabás ügyvéd, az újságíró védője.
2009. március 25. szerda 11:55 - HírExtra
Császár Attila 2006 szeptemberében a tévészékház ostromáról tudósított, amikor lőszert kapott egy ismeretlentől. A táskájába tette, és megfeledkezett róla. Az év október 2-án, a Parlamentbe ment egy miniszterelnöki sajtótájékoztatóra, amikor a ruházata átvilágításakor megtalálták nála. A riporter a lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezett, ezért indult ellene büntetőeljárás lőszerrel való visszaélés miatt.

Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007 májusában a riporter bűnösségét mondta ki, és megrovásban részesítette. Másodfokon, tavaly szeptemberben, a Fővárosi Bíróság társadalomra veszélyesség hiányában felmentette Császár Attilát, az ügyészség azonban fellebbezett, így került harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblára az ügy, ahol szerdán, immár jogerősen is felmentették a Hír TV riporterét bűncselekmény hiányában.

Császár Attila korábban a bíróság előtt elmondta: a szeptemberi Szabadság téri események élő közvetítésekor a helyszínen adták a kezébe a lőszerhüvelyt és a lőszert, amelyeket az adásban be is mutatott, de hangsúlyozta, hogy nem tudta: éles lőszer volt-e vagy vaktöltény.

A Fidesz 2006. november 23-án tartott konferenciáján Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy Császár Attila a Magyar Televízió székházánál talált éleslőszerhüvelyt. A képviselő szerint ez azt bizonyította, hogy éles lőszerrel lőttek a Szabadság téren.Az MTV-székház 2006-os ostromáról készített nyilvános rendőrségi jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán, saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását