2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP felajánlásokat vár a gazdagoktól

Az MSZP egyszeri felajánlást vár Magyarország száz leggazdagabb emberétől, az országos és helyi politikusoktól, valamint a bankoktól és vállalkozásoktól a kríziskezelő alap feltöltésére.
2009. június 12. péntek 11:33 - HírExtra
Magyarország első száz leggazdagabb vállalkozója személyesen vállaljon egyszeri segítséget az alap feltöltésében, ugyancsak vállaljon szerepet minden politikus, legyen országos, vagy önkormányzati - közölte a kormánypárti képviselő. Hozzátette: ugyanezt várják minden olyan vállalattól, pénzintézettől és banktól, amely állami segítséget kapott az elmúlt években azért, hogy működni tudjon.

A frakcióigazgató emlékeztetett arra, hogy a kormány egymilliárd forinttal hozza létre a kríziskezelő alapot. Az augusztustól induló program kis összegű, vissza nem térítendő állami támogatás formájában nyújt 30 napon belüli gyors segítséget az átmenetileg nehéz helyzetbe került családoknak.

Az MTI azon kérdésére, hogy az MSZP-s képviselők tesznek-e felajánlásokat Tóbiás József elmondta: abban szinte biztos, hogy a szocialista képviselők tesznek felajánlásokat, erejükhöz mérten, de ennek részleteit még nem beszélték meg a frakcióban.

A politikus szerint a szavazástól távol maradó képviselők büntetéséből befolyó összeg is bekerülhetne ebbe az alapba.

Tóbiás József beszélt arról is: azt javasolják a kormánynak, kezdeményezze a bankoknál, hogy az erre vonatkozó törvény őszi elfogadása előtt se lakoltassanak ki családokat lakásukból azért, mert nem tudják fizetni lakáshitelük megnövekedett törlesztőrészletét.

Mint mondta, szeretnék, hogy addig se lehessen lakást elárverezni, amíg az állam belép a rendszerbe, és két évre meg tudja menteni a nehéz helyzetbe került családok lakását.

Tóbiás József szerint ma annak a szektornak is együtt kell működnie, amely részt vállalt abban, hogy Magyarországon a társadalom jelentős része elhitte, hogy a jövedelméből képes lesz hosszú távon fizetni a lakáshitelét, ezért a gazdasági válság miatti negatív hatások kiküszöbölésében a pénzintézeteknek is feladatuk van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását