2024. május 3. - Tímea, Irma

Oroszország tovább feszíti a húrt

Az orosz hadsereg mintegy nyolc és fél ezer katonája vesz részt azon a hadgyakorlaton, amelyet Grúzia határainak közelében tartanak június 29-től július 6-ig - jelentették be a moszkvai védelmi minisztériumban.
2009. június 11. csütörtök 14:57 - HírExtra
A manővereket a tavalyi orosz-grúz háború hadszintereitől nem messze rendezik meg. A tárca közleménye szerint megközelítőleg 8,5 ezer katonát, 200 harckocsit, 450 páncélozott járművet és 250 ágyút vetnek be a Kavkaz-2009 fedőnevű gyakorlaton, amelynek során értékelik majd a csapatok harckészültségét és mozgósítási képességét Oroszország déli részében.

A tavaly augusztusban súlyos katonai vereséggel végződött Tbiliszinek az a kísérlete, hogy egy villámháborúban újból ellenőrzése alá vonja az alig megyényi oroszbarát dél-oszétiai térséget, amely a 90-es évek elején háborúban szakadt el Grúziától.

Moszkva idén határozottan tiltakozott az ellen, hogy a NATO és szövetségesei májusban Grúziában hadgyakorlatot tartsanak, és már akkor kilátásba helyzete, hogy arra a Kavkaz-2009-es gyakorlattal válaszol.

A Kavkaz-hadgyakorlatok rendszeresek Oroszország déli részén, s azokat tavaly is megtartották - alig néhány héttel a háború előtt -, kifejezetten hangsúlyozva, hogy a felkészüléssel el kívánják rettenteni Grúziát mindenfajta kalandor katonai akciótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását