2024. május 19. - Ivó, Milán

Halmokban hevertek a dinoszaurusz-csontok

Több tucat dinoszaurusz-csontra bukkantak amerikai paleontológusok az Utah-állambeli lelőhelyen, a leletek között van egy 20 láb (609,6 centiméter) hosszúságú képződmény, amely a feltételezések szerint nyaki csigolya lehet.
2009. június 9. kedd 21:19 - HírExtra
A legújabb leletek arra utalnak, hogy a fejtő Hanksville mellett valóságos dinoszaurusz-bánya van.

"Némely helyen, ha kiemelünk egy csontot, alatta rögtön további négyet-ötöt veszünk észre" - hangsúlyozta Scott Williams, az ásatásokat végző rockfordi Burpee Természettudományi Múzeum munkatársa.

A tudósok reményei szerint a dinoszauruszok, más fajok, fák maradványai, amelyeket a térségben tárnak fel, egy óriási kirakójátékká állnak össze, bemutatva, hogy milyen lehetett itt az élet, az éghajlat 145-150 millió évvel ezelőtt.

A lelőhelyen található dinoszaurusz-csontokat a kutatók feltételezése szerint egy őskori áramlat sodorhatta a helyszínre."Némely helyen a csontok farakásként vannak +felhalmozva+" - magyarázta Jim Kirkland, Utah-állambeli paleontológus.

A kutatók egy 200 láb (60 méter) hosszúságú és 100 láb (30 méter) szélességű területet tárnak fel, ám Scott Williams szerint a dinoszaurusz-csontokat egy negyedmérföldes (400 méteres) körzetben kell keresni.

"A szó szoros értelmében csupán a felszínen +kapirgálunk+" - magyarázta Scott Williams, aki szerint a feltárások akár több évtizedig is eltarthatnak
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását