2024. április 26. - Ervin

Egészség nap a nyárban

A sportolási lehetőséget, főzőbemutatót és számos szűrővizsgálatot kínáló eseménysorozatra június 11-én várják az érdeklődőket.
2009. június 8. hétfő 13:21 - HírExtra
Jól vagyunk együtt! – ezzel a mottóval ejti útba városunkat is az Egészséges Településekért Alapítvány szervezésében zajló Egészség Napja program. A sportolási lehetőséget, főzőbemutatót és számos szűrővizsgálatot kínáló eseménysorozatra várják az érdeklődőket a Kertvárosi Általános Iskolában

Fókuszban a prevenció

A programsorozatnak a Kertvárosi Általános Iskola (Nyírfa utca 23.) ad otthont tíztől délután három óráig, a rendezvényen a tervek szerint részt vesz Dobrev Klára, az Egészséges Településekért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

A program az egészség megőrzésének segítését és az egészséges életmódra való ösztönzést tűzte ki céljául. A látogatók ingyenes méhnyakrák-szűrésen, valamint vérnyomás-, testzsírszázalék-, koleszterin-, továbbá vércukorszint mérésen vehetnek részt – ezen kívül előadások, életmód tanácsadásra is várják szeretettel az érdeklődőket.
A prevenciós program keretében a Magyar Posta Zrt. méhnyakrák-szűrő kamionja is ott lesz, amely tavasszal Hajdú-Bihar, és Bács-Kiskun megye kistelepülésein várja, várta a lányokat, asszonyokat.

Megőrzés - mozgással

A programsorozatra azokat is várják, akik nemcsak a már említett megelőző vizsgálatokkal, hanem mozgással is tenni szeretnének egészségükért. A sportos egészségvédők reggel Monspart Saroltával melegíthetnek be, kipróbálhatják a labdasznúkert, valamint más színes sportprogramokon vehetnek részt, például középkori fajátékokat próbálhatnak ki. Ezen kívül több témakörben játékos teszteken vehetnek részt. Az iskolai aerobic csoport és a kiskunhalasi keleti harcművész csoport is tart bemutatót.

Az Egészséges Településekért Alapítvány, a Kiskunhalasi Önkormányzat, a Magyar Posta Zrt., a Teva Magyarország Zrt.,a Spar Magyarország Zrt., MOL Nyrt. az ÁNTSZ, a Magyar Vöröskereszt, a Generali-Providencia Zrt., DI-FLAMM Kft összefogásával megvalósuló programjában az elveszített kalóriák pótlásáról is gondoskodnak a szervezők. Így az eseménysorozat keretében szervezett bioétel- és italkóstoló mellett Frank Júlia tart főzőbemutatót a Könnyed Magyar Konyha című szakácskönyvből, és egyéb szórakoztató programról is gondoskodnak a rendezők.

Az Egészség Napja házigazdájaként Dömsödi Gábor vendégszerepel, a programsorozat sztárvendégeként Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor lesz lép közönség elé.

Részletes programot a www.kiskunhalas.hu oldalon találnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását