2024. május 15. - Zsófia, Szonja

14-4-3-1, Jobbik és MDF a mennyben, Fodorék a pokolban

Választott az ország, sőt az egész EU: íme az eredmények és a hangulatjelentés. Tudósítóink a fő helyszíneken vannak - kövessék élőben a HírExtra közvetítését!
2009. június 8. hétfő 07:00 - HírExtra

19:30

Mint egy díva: megérkezett a Kongresszusi Központba Morvai Krisztina! Sajtósok és fotósok hada veszi rögtön körbe, és kíséri folyamatosan. Azt már most sejteni lehet: ő aligha marad le a Jobbik listavezetőjeként Brüsszelről.

19:29

Tudósítónk elmondta, hogy az MDF sajtósai, és a párt szimpatizánsai nagyon bizakodnak, reménykednek, izgatottan várják az esti eredményeket. Tízig viszont néma csend van, senki sem nyilatkozik, semmit sem lehet igazán tudni az MDF háza tájáról. A jelenlévők eszegetnek, iszogatnak, természetesen alkohol az nincsen felszolgálva, az eső pedig továbbra is esik.

19:11


Megszólalt a Jobbik. Szerintük valaki még délelőtt valaki meghackelte a Jobbik renszerét, és a nevükben sms-eket küldözgetett embereknek, szavazásra budzítva. Ezért a a Jobbik feljelentést tett, szólt az OVB-nek is. Később délután MSZP-s sms-ekek érkeztek telefonokra. Mindezt persze a Jobbik elítéli, elhatárolódik tőle, és szeretné megbüntetve látni a tetteseket.

Szíjjártó Péterék lényegében ugyanezt emelték ki a Fidesz sajttájon, azaz ők temérdek MSZP-s kampánysértésről kaptak hírt. Ők azonban hozzátették: Magyarország győzött, ugyanis a közép-európai térségben nálunk volt a legmagasabb a részvétel.

Vissza a Jobbikhoz: a párt eredményváró helyszínén Balczó Zoltán alelnök beszélt. Ő először is ostorozta a szakmai viták hiányát, szerinte így inkább az érzelmi támpont érvényesült a szakmai helyett. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy bejutás esetén a jobbikos delegáltak telljes erővel az EP képviselői munkájukkal kivánnak foglalkozni, de nem kívánnak kivonulni a magyar belpolitikából sem. Balczó azt is elmondta, hogy szerinte a a Jobbikos érzületű szavazók kilencven százaléka elment szavazni!

Századvég-Forsense: a Fidesz 17, az MSZP 4, a Jobbik pedig 1képviselőt juttat majd az EP-be. A Jobbiknál azonban nem tartják elképzelhetetlennek a két mandátumot sem.

19:10

Göncz Kinga a 36 százalékos részvételi arányról beszélt az MSZP sajtótájékoztatóján. Kicsit alacsonynak tartja ezt a számot, szerinte az emberek elutasították a választást, viszont a környező országokhoz, vagyis az EP választáshoz képest mégis jó ez az arány, ami elsőre tényleg alacsonynak tűnik. Szerinte öt év múlva már mindenki tudni fogja, hogy mit kell tennie, s miről is szól ez az EP választás. Úgy érzi, hogy a pártok vetélkedése eddig tartott, az MSZP szeretne együtt működni a többi párttal.



Nyakó István a Jobbik telefonos buzdítását méltatta, ami szerinte az egész ország területére kiterjedt. Egyértelmű volt a kampánycsend megsértése, és ezt az OVB is elismerte. Mivel az előre felvett telefonos üzenetekben egyértelműen a baloldal eltiprása volt a cél, ezért feljelentést is tettek.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását