2024. május 15. - Zsófia, Szonja

14-4-3-1, Jobbik és MDF a mennyben, Fodorék a pokolban

Választott az ország, sőt az egész EU: íme az eredmények és a hangulatjelentés. Tudósítóink a fő helyszíneken vannak - kövessék élőben a HírExtra közvetítését!
2009. június 8. hétfő 07:00 - HírExtra

20:47

Tudósítónknak sikerült elkapnia egy rövid interjú erejéig Schmitt Pált. A jelenleg is EP-képviselőként dolgozó egykori olimpiai bajnok elmondta, hogy magasabb részvételi arányra számított, akár 40-45 százalékra is.



Schmitt azt is kifejtette a HírExtrának, hogy ez egyértelműen jelez egyfajta csalódottságot az EU-val szemben. Azt is elmondta, hogy az emberek többsége a kormány ellen voksolt (lásd a többi fideszes politikus nyilatkozatát is!), de ezt tudták előre, pont ezért a belpolitikai helyzetre építették a kampányukat.

Ráadásul Schmitt hozzátette: az ő baráti körében is van olyan ember, akinek fogalma sincs az Európai Unióról, hogy milyen munka folyik ott, tehát nem is lett volna értelme ezzel kampányolni.

Talán igaza is van. Ennyit egyelőre a Fidesztől.

20:45

Rövid helyzetjelentés az MSZP háza tájáról, ami szó szerint rövid lesz, mert konkrétan eltűntek az emberek. Tudósítónk elmondta, hogy hébe-hóba látni csak valakit, de amint megpróbálják őket megközelíteni az újságírók, azonnal eltűnnek a VIP részlegben. Ráadásul az MSZP szimpatizánsok is hiányoznak, jó, ha tízen jelen vannak. Úgy tűnik, nem érezték fontosnak, hogy eljöjjenek. Az üresedés ellenére, újságírónk megpróbál egy-két embert elkapni, hogy szóra bírja őket.

20:40

Újságírónk elkapta Dorogi Gyulát, aki az MSZP kampányarca volt a plakátokon. Mielőtt mindenki azt hinni, ő nem egy fizetett statiszta, hanem hús vér MSZP-s. Ezzel a szereplésével azt szerette volna bebizonyítani, hogy nem kell csüggedni, és kiábrándulni, hanem igenis küzdeni kell, és megmutatni, hogy itt vannak.

Dorogi öt jelöltöt vár, de hozzátette, hogy elkeseredni semmiképp sem szabad, mert az eredmény lesz az első lépés, egy pozitív irányba. Üzenet értéke lesz, hiszen 2002-ben is képesek voltak felállni egy sokkal mélyebb helyzetből.

Szerinte lehetett volna jobb is a kormánynak a válság kezelése. Viszont a kampányban mindent megtettek, időt, energiát ráfordítottak, az emberek száz százalékosan odatették magukat. Dorogi szerint az emberek megértették, hogy mit is szeretnének elérni.

20:38


Megérkezett a vezér, megérkezett Orbán Viktor a Fidesz eredményváró helyére! A pártelnök jó hangulatban volt, mi több mosolygott, viszont a sajtóval nem állt le beszélgetni, egyből a bennfenteseknek fenntartott, sajtómentes emeleti részre távozott.

Sajtótájékoztatóra csak tíz óra magasságában (után) számhatunk tőle.

Egyhangú döntéssel nyilvánította törvénysértőnek az Országos Választási Bizottság (OVB) vasárnap esti ülésén azokat az automatizált telefonhívásokat, amelyek napközben a szavazáson való részvételre buzdítottak.

20:35

Megérkezett az SZDSZ-székházba Fodor Gábor, s még ő az SZDSZ elnöke! Újságírókkal nem állt szóba, így személyi kérdésekről sem beszélt.

Mi a helyzet az SZDSZ-nél?


Egy kis kudarc, egy kis SZDSZ: "Az EU-választás részvételi arányai az általa vártaknak megfelelőek" – mondta Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke a párt budapesti székházában újságíróknak, fél órával az urnazárás után.

Azt is mondta, hogy nem dönthet Fodor Gábor helyett abban a kérdésben, kinek kell lemondania. Mint mondta, ezt neki kell eldöntenie...

19:45

Kezd éledezni a Fidesz-KDNP: Navracsics Tibor is megszólalt. Hogy mit mondott? Amit lehetett sejteni akár két hónappal ezelőtt is… Plusz: nagyobb részvételre számított ő is, de persze az eső az oka…

EP-választás ez, avagy Ének az esőben?

Mellesleg Navra is elmondta azt, amit ilyenkor kell: ugyebár mekkora siker az, hogy Közép-Kelet-Európában nálunk volt a legmagasabb a részvétel. Szerinte ez azt jelenti, hogy ez egyfajta tiltakozó szavazás is volt – természetesen a most hatalmon lévők ellen.

Annyi biztos: Orbán Viktor még nem érkezett meg az eredményváró helyszínre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását