2024. június 17. - Laura, Alida

Eddig 27 EP-panaszt bírált el az OVB

Az Országos Választási Bizottság péntekig 27, a június 7-ei európai parlamenti (EP) választási kampánnyal összefüggő jogorvoslati kérelmet bírált el - mondta el Szigeti Péter, a testület elnöke a választási felkészülésről tartott pénteki nemzetközi sajtótájékoztatón Budapesten.
2009. június 5. péntek 18:14 - HírExtra
A testület elnöke emlékeztetett rá: a választásra a listát állító pártok delegáltjaival kiegészült testület feladata, hogy a jogszabályok egységes értelmezéséért állásfoglalásokat adjon ki, nyilvántartásba vegye a választáson indulni kívánó jelölteket és jelölőszervezeteket, jóváhagyja a szavazólapot, és elbírálja a jogorvoslati kérelmeket. A bizottság feladata emellett a külképviseleteken leadott szavazatok összeszámlálása és a választás eredményének megállapítása.

A testület 71, az EP-választásra vonatkozó határozatot hozott péntekig. A választásra 27 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba, közülük tíz párt tudott nyolc listát állítani, mivel két-két párt közös listát állított.

Az OVB 27, kampánnyal összefüggő jogorvoslati kérelmet bírált el. Ebből tízet támadtak meg bíróságon, a Legfelsőbb Bíróság azonban valamennyi OVB-döntést helybenhagyta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását