2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újabb állam ismerte el a melegházasságot

Az amerikai államok sorában hatodikként New Hampshire is törvényileg elismerte a melegházasságot. John Lynch kormányzó szerdán aláírta az erről szóló jogszabályt.
2009. június 4. csütörtök 10:05 - HírExtra
Mostantól egyforma jogok illetik meg, és ugyanazon kötelezettségek terhelik az azonos nemű és a heteroszexuális párokat New Hampshire-ben - jelentette ki a demokrata párti kormányzó. Az új törvény január 1-jén lép hatályba, két évvel azután, hogy az északkeleti állam elismerte a homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatát. A melegek New Hampshire-en kívül jelenleg négy északkeleti államban, Massachusettsben, Connecticutban, Maine-ben, Vermontban és a közép-nyugati Iowa államban házasodhatnak.

New York államban a képviselőház már elfogadta az ezt kimondó törvényt, de az ottani szenátus egyelőre halogatja a szavazás kitűzését.

A világon eddig hat ország - Norvégia, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Kanada és Dél-Afrika - ismerte el a melegek házasságát, de sok másik ismeri el a homoszexuális párok bejegyzett élettársi kapcsolatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tdombos
2009. június 4. 12:21
Het orszag, nem hat, majus 1 ota Svedorszagban is van meleghazassag (egyhazi is). Erdekesen alakulnak a dolgok Amerikaban, levagtak egy fejet (kaliforniai nepszavazas) nott helyette ot masik. Csak igy tovabb...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását