2024. április 28. - Valéria

Orbán szerint nagy az MSZP nemzetközi háttere

Orbán Viktor szerint a német, a cseh és a szlovák szocialisták esztergomi kijelentéseivel kapcsolatos reakcióikkal az MSZP-t kívánják segíteni az EP-választáson.
2009. június 4. csütörtök 08:38 - HírExtra
"A német szocialisták, a cseh szocialisták meg a szlovák szocialisták azok úgy gondolják, hogy az nekik nem jó, ha a Fidesz nagyon jól szerepel Magyarországon. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy - ha lehet - egy-két mandátumot tőlünk áttereljenek a magyar szocialistákhoz. Egy európai szintéren zajló néppárti kontra szocialista küzdelem is zajlik" - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A Fidesz elnöke kiemelte: nem a németek, nem a csehek, nem a szlovákok reagáltak, hanem a szocialisták.

A politikus rámutatott: ahogy a német, a cseh és a szlovák szocialisták támogatják egymást, úgy az Európai Néppárt is kiállt a Fidesz mellett az ügyben.

A pártelnök szerint a szórakoztatóipar műfajába tartozó kampányesemény az, hogy a szlovák parlament rendkívüli ülést tartott szerdán, ezt megelőzően pedig cseh és német vezető politikusok is kifejezték aggodalmukat az esztergomi beszéd miatt. (A Fidesz elnöke a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjával május 23-án közösen megtartott választási nagygyűlésen úgy fogalmazott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.)

Orbán Viktor a Magyar Rádiónak nyilatkozva arról is beszélt, hogy a mérsékelt erőknek nem szabad kétségbe esniük, ha azt látják, hogy a szélsőségesek előre törnek. A szélsőjobboldal erősödése azonban azt jelzi, hogy a néppárt valamit rosszul csinál - tette hozzá.

"Egy demokráciában, ha a szélsőségesek előre törnek, az azt jelenti, hogy a többiek, a néppártiak valamit rosszul csinálnak" - mondta Orbán Viktor. Meg kell érteni, mi annak az oka, és világossá kell tenni, hogy nem az a politika jelent megoldást a bajokra, amit a szélsőségesek kínálnak, hanem az, amit a Fidesz - hangsúlyozta az ellenzéki párt elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását