2024. május 14. - Bonifác

Kiírták a rádiófrekvencia pályázatot

Kiírta a két országos kereskedelmi rádió frekvencia pályázatát a médiahatóság - értesült a csütörtöki ülés egyik résztvevőjétől az MTI.
2009. június 4. csütörtök 16:28 - HírExtra
A hét évre szóló pályázat ötvözi a fix koncessziós díjas és az árbevételhez igazodó rendszert: az első évre 350 és 700 millió forint közötti összeggel licitálhatnak az indulók, a későbbiekre pedig - egy fix, 200 milliós összeg mellett - nettó árbevételük 10-15 százalékát kell megajánlaniuk; az árfaktor összesen 45 százalékos súllyal esik latba a döntésnél.

Az összpontszám egyötödét lehet megszerezni a magyar zene arányára tett vállalással, ennek azonban a teljes műsoridőben és a nappali időszakban is el kell érnie a 25 százalékot a közlés szerint; ugyanekkora súlyt kap az értékelésben a kulturális, civil és környezetvédelmi tartalmak szerepeltetése.

A műsorszolgáltatási tapasztalatra tíz, a kiegészítő szolgáltatásokra legfeljebb öt százalékot lehet kapni; az MTI információja szerint a médiahatóság - a szükséges egyszerű többség helyett - kétharmados arányban fogadta el a szempontrendszert.

A médiatörvény előírásai szerint 14 hónappal a műsorszolgáltatási jogosultság lejárta előtt jeleznie kell a működtető társaságnak a megújítás iránti igényét. Ha ez nem történik meg vagy nincs helye újrázásnak, a lejárat előtt 12 hónappal meg kell pályáztatni a sávtartományt - csakhogy a döntést több körülmény is hátráltatta.

Egyfelől nem volt egyértelmű, hogy a kilencvenes években nyert hétéves - öt esztendővel már meghosszabbított - koncesszió lejárta után mi a teendő: lehet-e ismét újrázni vagy pályáztatni kell. Erről ugyanis nem rendelkezik a médiatörvény, a köztársasági elnök pedig az előző év utolsó napjaiban előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz utalta azt a jogszabály-módosítást, amely újrázási lehetőséget adott volna a két adónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását