2024. május 5. - Györgyi

A Zenit cáfolja a bundát

A szentpétervári Zenit labdarúgócsapata elhatárolódik azoktól a hírektől, melyek szerint bundamérkőzés volt a május 12-én rendezett Bayern München elleni UEFA Kupa-visszavágó.
2008. október 2. csütörtök 13:00 - Hírextra
Alekszej Petrov, az orosz klub szóvivője jelezte: nincs mit kommentálni, mert - ha van is vizsgálat - a Zenit nem követett el semmit.

A spanyol ügyészség csalás vádjával indított vizsgálatot a mérkőzéssel kapcsolatban.
A találkozón a házigazda orosz együttes győzött 4-0-ra, és bejutott a döntőbe, melyet szintén megnyert. Az ügyészség az orosz maffia lehallgatott telefonbeszélgetései alapján készítette el vádiratát, melyet el is küldött a bíróság részére.

Spanyol lapok szerint a bíróság már a német hatóságokat is tájékoztatta a vizsgálatról.
Vitalij Mutko orosz sportminiszter hitetlenkedve fogadta a hírt:

"Komolyan gondolják, hogy olyan világ- és Európa-bajnokok, mint Oliver Kahn, Miroslav Klose, Ze Roberto vagy Lucio hagyják magukat megvesztegetni? Azt javaslom a két klubnak, hogy tegyen jogi lépéseket a spanyol sajtó ellen, mert ezek a vádak megalázóak és rágalmazóak."

Az El País és az ABC című spanyol lapok szerdai számukban azt írták: az egyik orosz maffiafőnök, Gennagyij Petrov telefonon tájékoztatta beszélgetőpartnerét, hogy 50 millióért megvette a Zenit sikerét az elődöntőben. A pénznem nem hangzott el a beszélgetés során. Gennagyij Petrovot, a szentpétervári bűnszervezet, a Tambovszkaja vezetőjét tavasszal Mallorcán tartóztatták le, más bűncselekmény elkövetése miatt. Az ügyészség birtokában három hangfelvétel van, az egyiken helyi lapinformációk szerint Petrov "jobb keze", a szintén fogságban lévő Leonyid Hrisztoforov hallható, aki azt mondja, előre tudta a pontos végeredményt.

A Bayern München közleményt adott ki, mely szerint semmit nem tud az ügyhöz hozzáfűzni.
Az európai szövetség (UEFA) jelenleg 25 UEFA Kupa-találkozó körülményeit vizsgálja, melyeken elképzelhetőnek tartja, hogy manipuláció történt. A szentpétervári meccs nem szerepel az UEFA listáján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását