2024. április 20. - Tivadar

Életfogytiglan az idős nő gyilkosainak

Életfogytiglanra ítélték nem jogerősen K. Ferencet és M. Sándort, akik öt évvel ezelőtt Bajnán értékeiért megkínoztak, megerőszakoltak és felgyújtottak egy 83 éves asszonyt.
2009. június 4. csütörtök 12:12 - HírExtra
"Önöket a bíróságnak egyszerűen olyan helyzetbe kellett hozni, hogy lakóközösségüket önöktől egy életre megvédje. Itt nem lehet más ítélet, csak életfogytiglan, hogy önök már ne lehessenek olyan helyzetben, hogy bármilyen bűncselekményt elkövethessenek" - mondta az ítélet indoklásában Fülöp Zsolt bíró, aki hozzátette, az ügyben enyhítő körülményt nem talált.

A két huszonéves elkövető 2004 március 18-án Sándor napot ünnepelve egész nap italoztak, majd éjféltájt pénzszerzés céljából egyikük ismerősének házához mentek. A telefonzsinórt elvágták, a házat áramtalanították, az egyedül élő idős sértettet ütlegelték, rugdosták, a kínzás részeként megerőszakolták és halála után felgyújtották. Az elkövetőket a rendőrség másnap őrizetbe vette.

A bíró kiemelte, hogy az áldozat megpróbáltatásai ellenére sem árulta el, hová rejtette a pénzét és tőle összesen két arany karórát és egy rádiós órát zsákmányoltak. Tettüket emberi mivoltukból kivetkőzve, brutális kegyetlenséggel követték el, ezért a törvény teljes szigorát érdemlik - tette hozzá.

"A másodrendű vádlott minden tagadása ellenére a tárgyaláson azt a kijelentést teszi, hogy a pénzszerzés módszerébe a rablás még belefér. Hát ha valakinek ilyen a hozzáállása, hogy a pénzszerzés módszerébe a rablás még belefér, akkor ez (a bűncselekmény egésze) a megyei bíróság álláspontja szerint az életfogytiglanba fér bele" - jelentette ki a társtettesként, különös kegyetlenséggel és nyereségvágyból elkövetett emberölés, valamint erőszakos közösülés miatt kiszabott ítéletekről Fülöp Zsolt.

A bíró K. Ferenc másodrendű vádlottat azért büntette hosszabb idejű fegyházzal, mert kettejük közül ő volt az irányító, a bűncselekményt kitervelő személy. Az ítélet nem jogerős, az ügyész az elsőrendű vádlott feltételes szabadlábra helyezésének meghosszabbításáért fellebbezett, az elkövetők pedig külön-külön felmentésüket kérték az emberölés vádja alól, illetve kérték a büntetés enyhítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását