2024. április 25. - Márk

Újra játszhat a fociguru

Féléves kényszerszünet után először játszhatott megint Rubén De La Red, a Real Madrid Európa-bajnok labdarúgója, akit szívbetegsége miatt tavaly október végén tiltottak el a futballtól az orvosok.
2009. június 3. szerda 12:05 - HírExtra
A 23 éves spanyol középpályás éhező gyermekek javára rendezett jótékonysági mérkőzésen - csereként - lépett pályára a málagai La Rosaleda Stadionban, s mindjárt értékesített is egy tizenegyest a 3-3-ra végződött meccsen.

A találkozón, amelyre - a madridi Marca beszámolója szerint - tízezren váltottak belépőt, a jelen és a közelmúlt olyan válogatott kiválóságai is rúgták a labdát, mint például Marchena és Joaquín, illetve Butragueno és Hierro, vagy éppen az újdonsült bajnok FC Barcelona fiatal mestere, Guardiola és a Real Madrid korábbi vezetődzője, a német Schuster.

De La Red október 30-án, a Real Union elleni Király Kupa-mérkőzés 13. percében az ellenfél 16-osának vonalánál minden előzmény nélkül összecsuklott, s eszméletlenül terült el a földön.

A madridi csapat orvosa és gyúrója azonnal a segítségére sietett, és néhány perc után sikerült magához téríteni a játékost, akit azonnal az iruni kórházba szállítottak. Azóta számos - köztük terheléses - vizsgálaton esett át, s az orvosok most először engedélyezték neki, hogy újból futballozhasson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását