2024. május 10. - Ármin, Pálma

A miniszter szerint 50 nap alatt sikerült...

Molnár Csaba szerint a Bajnai-kormány első ötven napjában sikerült helyreállítani a költségvetés egyensúlyát, stabilizálódott a forint árfolyama, csökkent a kockázati felár. A kancelláriaminiszter a szerdai kormányülést követően azt mondta: "nem kért 100 nap türelmi időt ez a kormány".
2009. június 3. szerda 17:18 - HírExtra
Molnár Csaba kiemelte, hogy tevékeny, cselekvő 50 nap áll a kabinet mögött. Hozzátette: azonnali cselekvésre, gyors eredményekre volt szükség.

Az ötven nappal ezelőtt megalakuló kormánynak el kellett döntenie: "tenni vagy nem tenni", cselekedjen-e a kabinet, vagy parttalan, ígérgető választási kampányba kezdjen. A kabinet a cselekvést választotta - hangsúlyozta a tárcavezető.

Molnár Csaba szavai szerint azért kellett azonnal cselekedni, mert "ötven napja a forint még szabadesésben volt, riasztó képet mutatott a budapesti értéktőzsde, az árfolyam képtelen volt magához térni".

Kiemelte: ha a kormány nem cselekedett volna, akkor bekövetkezhetett volna az államcsőd, akár tömeges munkanélküliség, társadalmi krízis is lehetett volna.

A kormány fájdalmas döntéseket is hozott, de az elmúlt 50 nap azt igazolta, hogy helyesen cselekedett - mondta a kancelláriaminiszter, aki szerint ez alatt az idő alatt sikerült helyreállítani a költségvetés egyensúlyát. A 3,9 százalékos hiánycéllal a költségvetési egyensúly tekintetében Magyarország az unós országok első harmadában lesz.

Egyértelműen erősödik a Magyarország iránti bizalom, a forint a korábbi szabadesés helyett stabilizálódott, 400 milliárd forinttal csökkent a lakosság hitelállománya, az árfolyamerősödés miatt a nemzetközi piacokon csökken a "kockázati felár" - mondta Molnár Csaba.

Visszautalva Bajnai Gordon első miniszterelnöki parlamenti beszédére - amikor a kormányfő arról beszélt, hogy az országnak műtétre van szüksége - a kancelláriaminiszter azt mondta: a magyar betegnek kezelésre volt szüksége, de a beteg állapota stabil, ám hogy egészséges legyen, még sok döntésre van szükség.

Az 50. nap után jön az 51. és 52., megyünk tovább - fogalmazott Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását