2024. április 28. - Valéria

Fegyverkezési verseny kezdődhet? Újra..

Az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek fegyverkezési versenyt indíthatnak el Ázsiában - figyelmeztetett az amerikai védelmi miniszter.
2009. május 30. szombat 12:40 - HírExtra
Robert Gates a szombaton Szingapúrban rendezett éves regionális biztonsági értekezleten megerősítette: az Egyesült Államok nem fogadja el, hogy Észak-Korea atomfegyverrel rendelkezzen. Gates figyelmeztette a phenjani kommunista vezetést, hogy az Egyesült Államok a saját és szövetségesei biztonságát súlyosan veszélyeztető tényezőnek tekintené, ha Észak-Korea nukleáris fegyvert vagy ilyen anyagot adna tovább más országoknak, ezért pedig teljes mértékben Phenjant tennék felelőssé.

A politikus megismételte azt az amerikai álláspontot, amely szerint az észak-koreai atomprogram fenyegetést jelent a térség békéjére és biztonságára nézve. Egyúttal megerősítette az Egyesült Államok "egyértelmű elkötelezettségét" amellett, hogy megvédi térségbeli szövetségeseit.

Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elítélt hétfői kísérleti atomrobbantása óta - dél-koreai közlés szerint - hat rövid hatótávolságú rakétát lőtt fel. Phenjan szerdán támadással fenyegette meg Dél-Koreát, mert ez utóbbi csatlakozott a tömegpusztító fegyverek terjedését meggátolni hivatott kezdeményezéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását