2024. május 7. - Gizella

Szilvásy gondban van?

Személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsította meg Szilvásy György volt titokminisztert a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken, a volt miniszter erről azután beszélt újságíróknak Budapesten, hogy az ügyészségen csaknem négyórás vallomást tett.
2009. május 29. péntek 20:05 - HírExtra
A volt miniszter elmondta: "amennyire a gyanúsítást megértette", a gyanúsítás alapja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai megkapták azoknak a felvételeknek egy részét, amelyek a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója által tett feljelentés mellékletei voltak. Mint mondta, panaszt tett a gyanúsítás ellen, mert törvényi kötelezettségének tett eleget a bizottság tájékoztatásakor.

Szilvásy György az ügyészségen jelezte: furcsállja, hogy miközben az UD Zrt.-t érintő nyomozásban, az "alapügyben" nyolc hónapja rendkívül vontatottan, akadályozottan folyik a nyomozás, ebben, a Fidesz feljelentésére megindult eljárásban gőzerővel folyik a nyomozás.

A miniszter beszámolt arról is, hogy szóvá tette az ügyészségen: ha őt ebben az ügyben személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, akkor miért nem teszik ezt meg Demeter Ervinnel (Fidesz), aki - mint fogalmazott - "nem egy esetben hasonló információk megszerzésére törekedett", illetve miért nem teszik meg azokkal a fideszes politikusokkal szemben, "akik nyilvánosságra hozták azokat a személyes adatokat, amelyek kezelése miatt az ügyészség szerint gyanúsítható vagyok".

Felvetettem azt is, hogy miért nem foglalkozik az ügyészség hivatalból azzal az információval, miszerint Demeter Ervin még a feljelentés másnapján felhívta az országos rendőrfőkapitányt, hogy nyomást gyakoroljon rá, és egyben előre jelezte, mire számíthatunk az UD Zrt. ügyében. Bízom benne, hogy erre választ kapunk - tette hozzá.
A politikus kérdésre válaszolva elismerte, hogy tőle is levették az ujjlenyomatot a gyanúsításkor, azaz rabosították.

A kihallgatásról szólva elmondta: rengeteg kérdést kapott, ezek azzal voltak összefüggésben, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjai hogyan, milyen körülmények között kapták meg a felvételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását