2024. április 26. - Ervin

Nyolc új magyar halhatatlan

Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata: a közönség szavazatai alapján a színművészek közül Bánsági Ildikó, Pécsi Ildikó, Eperjes Károly és Koncz Gábor, Mészöly Katalin és Tréfás György operaénekes, valamint Pártay Lilla és Lőcsei Jenő táncművész viselheti az "örökös tag" címet.
2009. május 29. péntek 14:56 - HírExtra
A művészek lábnyomát pénteken vették le az mtv Napkelte című műsorának stúdiójában; a felvételt vasárnap reggel sugározza a közszolgálati televízió.

Az örökös tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a halhatatlanok társulata örökös tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek a lábnyomát a műsorban levették. A fémbe öntött lábnyomokat a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában.

Az újonnan megválasztott tagok tiszteletére június 6-án gálaműsort is tartanak a Nemzeti Színházban; a produkció főrendezője Szinetár Miklós.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évente kerültek be újabb művészek, majd négy esztendőnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata a most megválasztott művészekkel együtt összesen 92 tagot számlál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását