2024. május 9. - Gergely

Elaltatták a gyilkos ebeket

Állatorvosok elaltatták azt a két kutyát, amelyek megtámadtak egy idős asszonyt április végén Jászberényben - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
2009. május 29. péntek 12:45 - HírExtra
A kutyák április 27-én támadták meg háza kertjében a 81 éves nőt, akit ezt követően súlyos, életveszélyes állapotban szállították a kórházba; az asszony néhány nap múlva meghalt. Az állatok a védelmére siető 52 éves fiát is megmarták, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva a férfinak - idézte fel az esetet Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A staffordshire terriereket egy pár házzal arrébb lévő portán tartották, oltási könyvük az elsődleges vizsgálatok alapján rendben volt. A támadás után a jászberényi gyepmesteri telepre szállították az állatokat megfigyelésre.

Szatmári Szabolcs hatósági állatorvos az MTI-nek elmondta: a kutyák elaltatását ő javasolta a tulajdonosoknak, akik ebbe belegyeztek. Azért kezdeményezte ezt, mert a hivatalos eljárás lefolytatása után is nagy valószínűséggel ez lett volna a döntés. Tájékoztatása szerint a jogszabály úgy szól, hogy egy kutya veszélyessé nyilvánítását a települési jegyző végzi, ezután a rendőrség lefoglalja az állatot, majd megfigyelése után döntenek az eb további sorsáról.

Az ügyben rendőrségi eljárás folyik, egyebek mellett azt vizsgálják, hogy betartották-e a kutyatartás szabályait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását