2024. május 2. - Zsigmond

Megteltek a gyermekotthonok

Megteltek a gyermekotthonok Vas megyében, nincs szabad hely a nevelőszülői hálózatban sem - mondta el a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon igazgatója csütörtökön az MTI-nek.
2009. május 28. csütörtök 09:43 - HírExtra
Pados Zsolt ugyanakkor hozzátette: a helyhiány nem lehet ok arra, hogy visszautasítsák azokat gyerekeket, akik veszélybe kerültek, az ő elhelyezésüket mindenképp megoldják.
A szakember közlése szerint nem közvetlenül a gazdasági válság okozza a létszámnövekedést, hiszen az még a tavalyi évben volt kiugró. Míg 2007-ben 74-en, addig 2008-ban 113-an szorultak nevelőotthoni vagy nevelőszülői elhelyezésre, az idei év első négy hónapjában pedig 30 fővel emelkedett a létszám. Vas megyében jelenleg 465 gyermekről gondoskodnak ilyen formában.

Az igazgató rámutatott arra: a létszámnövekedés oka a családok anyagi helyzetének elnehezülésén túl az is, hogy a gyermekvédelmi szakszolgálat jelzőrendszere hatékonyabban működik, gyakrabban jut a tudomásukra, ha veszélyeztetett helyzetbe kerül egy gyermek.

"A gyermekvédelmi intézkedések oka egyre többször az, hogy a szülők elhanyagolják a gyermeket, maguk is súlyos életvezetési problémákkal küzdenek" - mondta.
Pados Zsolt szólt arról is: feltétlenül szükség van a gondozási helyek bővítésére. Tájékoztatása szerint a nyár végén Jánosházán a megyei önkormányzat programjaként egy úgynevezett nevelőszülői otthont indítanak, ahol nevelőszülői családok gondoskodnak a gyermekekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását