2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Cáfolják a szocik, hogy családellenesek

Az MSZP szerint a Fidesz családellenes szocialista politikáról beszél, holott az ő kormányzásuk alatt nem nőtt a családi pótlék összege, míg az MSZP-kormányok idején igen.
2010. március 13. szombat 14:55 - HírExtra
Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta: a Fidesz kormányzása alatt egy fillérrel nem emelkedett a családi pótlék, tíz százalékkal csökkent a bölcsődei helyek és a bölcsődék száma; az MSZP kormányzása alatt pedig, 2003-tól folyamatosan nőtt a családi pótlék, miként a bölcsődék, a bölcsődei helyek száma is.

Az Orbán Viktor és pártja által meghirdetett program üres, hiteltelen, távolítja az eurótól a magyar gazdaságot, ezzel veszélyezteti 1,7 millió devizaalapú hitelt felvett család életét, otthonát - fogalmazott.

Török Zsolt emlékeztetetett arra, hogy a borsodi szocialisták pénteken ismertették az MSZP új családtámogatási elképzeléseit, e szerint akik nem megfelelően gondoskodnak a gyerekekről, azok természetben - bölcsődei, óvodai, étkezési, ruházkodási szolgáltatatás formájában - jutnának hozzá a támogatásokhoz. Ilyen esetekben a szocialisták javaslata szerint eseti gondnok dönthetne a családi pótlék felhasználásának mikéntjéről - fűzte hozzá.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialisták a családok jelentős részétől elvennék a gyest, és újabb terheket rónának rájuk a bölcsődei helyek fizetőssé tételével.

Ezt egy, a napokban nyilvánosságra került tanulmányra hivatkozva jelentette ki, hozzátéve, hogy a tanulmány szerint a családok egyáltalán nem számítanak. A szocialisták azt akarják ezzel bizonyítani, hogy nincs szükség a gyesre, azaz a családok jó részétől azt el akarják venni - fogalmazott.

Szollár Domokos kormányszóvivő pénteken közölte: nem a kormány álláspontját tükrözi az a tanulmány, amely többek között általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben. Leszögezte: a kormány a szükséges döntéseket már meghozta ezen a területen, és nem tervez újabb intézkedéseket.

A Magyar Nemzet pénteken írt arról: a Budapest Intézet - a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készített - tanulmányában az szerepel, hogy az anyák gyes helyett utalványokat kapnának. Az elemzés arra tesz javaslatot, hogy a kormány tegye lehetővé a jelenleg ingyenes ellátást biztosító önkormányzati bölcsődéknek, hogy a gyes összegével egyenlő, havi 28.500 forintos térítési díjat szedjenek a szülőktől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását