2024. május 3. - Tímea, Irma

LMP: nem a lobbit, hanem az embereket kellene képviselni

Az Európai Parlamentben (EP) olyan magyar képviselőkre van szükség akik nem a lobbik, hanem az emberek érdekeit képviselik, a június 7-ei választásnak ez is a tétje - mondta Várady Tibor, a Humanista Párt (HP) elnöke csütörtökön Budapesten.
2009. május 28. csütörtök 16:30 - HírExtra
Azt látjuk, hogy a magyar képviselők a dohány-, a gyógyszeripari-, az autó- és az olajlobbival működnek együtt az úgynevezett Kenguru Csoportban - mondta Várady Tibor, aki a Lehet Más a Politika (LMP) párt és a HP közös EP-listájának harmadik helyén szerepel. (A Kenguru Csoport az EP-képviselők és ipari szereplők egyeztetési fóruma.)

Hozzátette: a csoport egyik vezetője Herczog Edit, aki az MSZP EP-listájának második helyén szerepel, de tagja még a fideszes Barsiné Pataky Etelka és Becsey Zsolt is.
Várady Tibor közölte: nem azt mondják, hogy a lobbitevékenység illegális, de jelenlegi formájában ellenőrizhetetlen. A brüsszeli szabályozás "harmatgyenge és hiteltelen" - fűzte hozzá.

Schiffer András, az LMP szóvivője arról beszélt, hogy a klímavédelmet, a vegyianyag-politikát és a közszolgáltatásokat érintő kérdésekben az EP-ben csak az európai zöldek azok, akik következetesen az európai munkavállalók és a jövő nemzedékének érdekeit képviselik.

Egyebek között az lesz a tétje a június 7-ei választásnak, hogy az LMP és HP jelöltje személyében lesz-e Magyarországnak képviselete az európai zöldek csoportjában és az: lesznek-e olyan magyar képviselőik, akik alapvetően az alternatív globalizációt akarják, és szembemennek a neoliberális szabadkereskedelmi logikával - mondta.

Schiffer András hangsúlyozta: komoly és szigorú szabályok közé kellene szorítani a lobbitevékenységet.

A párt aktivistái a sajtótájékoztatót megelőzően "lobbicsoportok embereinek" öltözve a választók figyelmébe ajánlották a Fideszt és az MSZP-t. A Fideszt egy narancssárga, az MSZP-t pedig egy vörös színű kenguru bábbal jelképezték, akik - mint elhangzott - nagyon jól működnek együtt a lobbikkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását