2024. április 26. - Ervin

Fidesz: Bajnai és Oszkó hülyének nézik az embereket

A Fidesz ismét arra szólítja fel Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy hozzák nyilvánosságra, mennyi Magyarországon befizetendő adót spóroltak meg azok az offshore-cégek, amelyekben érintettek voltak.
2009. május 28. csütörtök 12:12 - HírExtra
"Miért nézik hülyének a magyar embereket, és miért hazudják azt, hogy semmi közük nem volt az offshore-cégekhez?" - tette fel a kérdést Balsai István. A politikus úgy fogalmazott, az "offshore-kormány" most védekezik és fel van háborodva, holott kiderült, hogy a miniszterelnök és a pénzügyminiszter "olyan személyek, akik korábbi életükben azzal foglalkoztak - egyrészt tanácsadásként, másrészt saját személyes tevékenységükként - hogy az üzleti tranzakcióikból eredő adóköteles jövedelem, beleértve a saját személyes jövedelmüket is, ne a magyar kincstár terheit könnyítse".

Mint elmondta, a Magyar Nemzetben a napokban jelent meg az a cégkivonat, amely világossá tette, hogy Bajnai Gordon a Ciprusi Köztársaság uniós csatlakozását megelőzően, egy ott létesített Fleminghouse Investments Limited nevű cégbe mentette át azokat a "mesebeli bevételeket", amelyeket egy korábbi ügylet folytán megszerzett. Hozzátette: az Oszkó Péter által korábban tulajdonolt és vezetett Deloitte tanácsadó cégnek pedig harminc, Cipruson bejegyzett leánycége van. Balsai István szerint önmagában az is felháborító, hogy ezek után volt bátorságuk elvállalni egy válság sújtotta ország miniszterelnöki és pénzügyminiszteri pozícióját. Utalt arra, hogy a magyar adófizetőknek szinte nap mint nap újabb és újabb sarcokat kell elszenvedniük. Mint mondta, úgy tűnik, a tények nem zavarják a miniszterelnököt, hiszen szerdán nyolcoldalas közleményt jelentetett meg az ügyben.

Balsai István felhívta a figyelmet arra is, hogy nemrégiben a német szövetségi posta elnöke lemondott, amikor kiderült, hogy a pénzét a jóval kisebb adókkal rendelkező Luxemburgba utalta át. A kormányszóvivői iroda szerdán kilenc témában utasította vissza a Bajnai Gordon és családja ellen folytatott, "hazug állításokkal és hamis vádakkal leírható politikai indíttatású, karakterromboló kampányt", amelynek során szerintük súlyos, személyiségi jogokat, sajtóetikai elveket és az emberi méltóságot sértő állítások hangzottak el a közelmúltban. A kormányszóvivői iroda a közleményben hangsúlyozta: Bajnai Gordonnak nincs közkeletű szóval "offshore" cégnek nevezett társasága, a Wallis-csoport egykori vezérigazgatójaként vett részt a cégcsoport külföldi érdekeltségeinek felügyeletében. Ennek a munkának a keretében játszott szerepet esetenként egyes, a Wallis-csoport konszolidált mérlegében megjelenő és adókimutatásaiban szereplő, transzparensen és a törvényeknek megfelelően működő vállalkozások felügyeletében. Ilyen cég volt például a Fleminghouse Investments Limited is - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását