2024. május 3. - Tímea, Irma

Állami pénzből kampányol az MSZP?

A Fidesz szerint állami pénzből folytat pártpropagandát az MSZP, ugyanis egy szocialista kötődésű civil szervezet még az európai parlamenti választás előtt 500 millió forintból 1,7 millió hírlevelet juttat el a vidéki háztartásokba.
2009. május 28. csütörtök 16:07 - HírExtra
Font Sándor arról számolt be, hogy a Nógrád megyei Kazár település MSZP-SZDSZ-es polgármestere által alapított Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium honlapja szerint 2006-ban 500 millió forintot nyert el egy állami pályázaton, 2007-ben 200 milliót, 2008-ban pedig újabb 500 millió forintot kapott.

A fideszes politikus közölte: a szervezettől származó belső információ szerint ez utóbbi összeget döntő mértékben az 1,7 milliós példányszámú Leader hírmondó című újság terjesztésére akarják fordítani, amelyet a vidéki lakásokba juttatnak el még a június 7-i EP-választás előtt.

Újabb 500 milliót költenek arra, hogy tájékoztassák a vidéki lakosságot arról, hogy "milyen jó is nekik", és hogy az MSZP-kormány az ő érdekükben tevékenykedik - jegyezte meg. Font Sándor hangsúlyozta: a Fidesz nem fogadja el, hogy állami pénzekből, "bújtatott szervezeteken", így a "szoros szocialista kötődésű" Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületen keresztül pártpropagandát folytasson az MSZP.

A szocialista kötődés kapcsán a politikus kitért arra is, hogy a közhasznú egyesületet ugyanazon a címen jegyezték be, mint a Ficsor Ádám volt földművelésügyi államtitkár, jelenlegi titokminiszter által alapított Balegyenes munkacsoport székhelyét. Font Sándor kérdésre válaszolva arról is beszélt, a Leader programnak megvan a maga állami struktúrája, így szinte értetetlen, hogyan került a képbe az említett egyesület.

Szerinte a lakosság tájékoztatását meg lehetett volna oldani az állam agárképviseleti szervezetein, vagy a FMV-hez tartozó államigazgatási szerveken keresztül is. Font Sándor jelezte, hogy az egyesület ügyében írásbeli kérdéseket tett fel a miniszternek arról, hogy mi az oka az évek óta tartó "intenzív" támogatásnak, erre azonban még nem érkezett válasz.

Összehasonlításként elmondta, hogy más civil szervezetek, így például a Nemzeti Civil Alapprogram keretében az észak-alföldi civil szervezetek 431 milliót forintot kaptak és ebből 1.180 egyesület finanszírozását segítették, míg az FMV 200 agrárszervezet támogatására összesen 100 millió forintot adott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását