2024. május 12. - Pongrác

4 év börtön a "húscsalónak"

Négy év börtönbüntetést rótt a Szegedi Ítélőtábla arra a férfira, aki egy építőipari cég nevében több millió forintot érő sajtot csalt ki egy tejipari cégtől, egy másiktól pedig több tonna húst vett át úgy, hogy nem fizette ki az árát.
2009. május 28. csütörtök 14:05 - HírExtra
A rendezvény célja - amint az a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott - az elmúlt évekhez hasonlóan az, hogy erősítse a három európai uniós tagország kapcsolatait, népszerűsítse a sportot, a mozgást és az egészséges életmódot, valamint bemutassa Ausztriát, Szlovákiát és Magyarországot.

Az idei verseny össztávja 321 kilométer, a mezőny a bécsi Ernst Happel Stadionból rajtol és a budapesti Kós Károly sétányon ér célba. A teljes összegű nevezési díj nettó 35 ezer forint. A váltóversenyre jelentkező csapatok közül azok, amelyek több mint öt alkalommal vettek már részt az eseményen, annyi százalék kedvezményt kapnak a nevezési díjból, ahányszor korábban elindultak. A női, illetve a 60 év feletti indulóknak a szervezőbizottság - hagyományosan - 50 százalék kedvezményt biztosít.

A zárónapon, október 23-án a mezőny felduzzad a Budakesziről rajtoló nemzetközi félmaratoni viadal résztvevőivel, illetve mindazokkal, akik egy úgynevezett csatlakozó futás keretében célba kísérik a szupremaratonistákat.

Az eredményhirdetésre és a díjazásra a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban kerül sor a zárónapon, 15 órakor.

Az előversenyek közül kiemelkedik a Magyar Kajak-Kenu, illetve Evezős Szövetség közreműködésével létrehozott teljesítménytúra, melynek keretében a résztvevők augusztus 15. és 20. között a Dunán is megtehetik az osztrák és a magyar főváros közötti távot.

A sajtótájékoztatón a szervezőbizottság elnökét, Nagy Sándort két évtizedes munkájáért kitüntetéssel díjazta Erwin Pröll, Alsó-Ausztria tartományi vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását