2024. március 29. - Auguszta

Urbitális Majális

Kerékpáros hídmaraton, filmvetítés és tajcsi is szórakoztatja az érdeklődőket a hét második felében az Urbitális Majális keretében.
2009. május 27. szerda 11:12 - HírExtra
A bringások körülbelül 40 kilométeres utat tesznek meg a Roosevelt térről indulva az Akadémia utca, Kossuth Lajos tér és Széchenyi rakpart érintésével a Margit hídon át a Margitszigetre, majd az Árpád hídtól a Jégtörő és Gázgyár utcán keresztül a Római partra. A Megyeri hídról a Váci útra, majd a Népsziget és a Meder utcai kis híd után a Cserhalom utcába érkeznek. A Népfürdő utcán át az Újpesti rakpartot érintve a Margit hídra tekernek fel, s a dunaparti bicikliúton az Erzsébet hídig gurulnak. A Szent Gellért és a Műegyetem rakpart után a Lágymányosi hídon, majd a Millenniumi Városközpont mellett elhaladva a Nehru part és Sóház utca után a Szabadság hídon is áthaladnak a résztvevők. Végül az Erzsébet hídon kell még átmenni, hogy a Dunakorzón át a Roosevelt térre, a célba érkezzenek.

A Kerékpáros hídmaraton nem lezárt területen, hanem kijelölt kerékpárutakon, illetve ezek hiányában kisforgalmú utcákon halad - olvasható a rendezvény kommunikációjával megbízott cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Nemzeti Színház ad otthont szombat este a Budapesti kaleidoszkópnak, azaz a magyar főváros történetét bemutató diafilmvetítésnek. A publikum a Magyar Diafilmtörténeti Gyűjtemény anyagából láthat válogatást.

A Duna Plaza moziban csütörtökön egy Dunáról készült mozgóképet tekinthet meg a publikum, majd beszélgetésen vehetnek részt az Európa kék szalagja a Duna című film alkotójával, Varga Jánossal, aki társaival a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig túrakenuval végigevezett a folyón.

Éleszd fel tested és tudatod címmel reggeli tajcsi várja az érdeklődőket a Margitszigeten csütörtök reggel: a tajcsi Kínában az egyik legelterjedtebb és minden korosztály által űzött harcművészet egészségmegőrző és harmóniateremtő mivolta miatt - olvasható a honlapon.

A május 31-ig zajló NagyVárosFesztivál központi témájának idén a Dunát választották. A részletes programot az érdeklődők a www.urbitalis.hu oldalon olvashatják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását