2024. április 18. - Andrea, Ilma

Eddig 40 áldozata van a viharnak

Már negyven halálos áldozata van a Banglades déli partvidékén és India keleti részén pusztító hatalmas trópusi viharnak. Az indiai hatóságok szerint a vihar közel háromezer zsúpfedeles és vályogházat semmisített meg, rengetek fát döntött ki Nyugat-Bengália közel 300 településén.
2009. május 26. kedd 09:51 - HírExtra
A térségben 34 ember halt meg. Mivel az éjszaka folyamán alábbhagyott a vihar, helyreállt a vasúti és légi közlekedést, újraindult a tanítás az iskolákban. Az állatvédőket viszont aggasztja az ott élő, a világ egyik legnagyobb vadon élő tigrispopulációjának a sorsa. A ciklon hatalmas hullámokat korbácsolt Banglades partvidékén, s kioltotta legalább hat ember életét. A helyi sajtó szerint több tízezer ember rekedt az árvíz sújtotta területeken, házaik víz alá kerültek.

A 150 millió lakosú Banglades Ázsia legszegényebb országa, a Gangesz deltájában fekvő országban gyakoriak a ciklonok és az árvizek.

Ebben a szezonban ez már a második ciklon Bangladesben az április közepén lesújtó Bidzsli trópusi vihar után, amely elől a hatóságok akkor félmillió embert evakuáltak, és ennek köszönhetően nem is voltak áldozatok. Két éve a Szidr ciklon legalább 3300 ember életét oltotta ki a déli partvidéken, nyolcszáz volt az eltűntek száma, mintegy másfél milliárd dollár volt az anyagi kár mértéke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását